Запорожские предприниматели хотят выставить Ленина на продажу

Известный в Запорожье предприниматель Максим Дрозденко выступил с предложением к местным властям о выдаче разрешения на выкуп и/или аренду участков, занимаемых памятниками тоталитаризма, а вырученные средства отправлять на АТО.

Приводим текст заявления.

Останнім часом у Запоріжжі загострилася ситуація зі знесенням т.з. пам’ятників Леніну та Дзержинському. Дані скульптури не є пам'ятниками, оскільки їх виключили з реєстру таких у 2008 році.
Ці «споруди» у нашому місті не несуть історичної цінності, оскільки Ленін і Дзержинський ніколи у Запоріжжі не були, і до місцевих подій мають відношення тільки стосовно періоду громадянської війни та червоного терору. 
Єдиною метою їх створення (що й не приховувалося при будівництві) була пропаганда комуністичної ідеології та комуністичної партії. На сьогоднішній день ці величезні монументи утримуються за державні (муніципальні) кошти.
Так склалося, що пам'ятники представляють собою матеріальну цінність, і їх неконтрольований знос завдасть шкоди міській власністі. Відповідно, найбільш розумним засобом розпорядження даними скульптурами є їх продаж з правом покупця вивезти їх , або залишити на місці, оформивши оренду земельної ділянки. Грошові кошти, виручені від продажу, вважаємо за необхідне направити на закупівлю засобів допомоги пораненим в ході бойових дій в АТО під контролем громадських організацій.
Добавлено: 4-02-2015, 16:58
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх