В Запорожье «УКРОП» поддержал нардепа от БПП Артюшенко

В Запорожье лидер местного «УКРОПа» Ярослав Гришин поддержал заявление народного депутата, руководителя городской парторганизации «Солидарность» - Блок Петра Порошенко» Игоря Артюшенко по поводу борьбы с коррупцией.

«Единому демократическому фронту в Запорожье - быть!

С большой радостью прочитал обращение народного депутата - Героя нашего Майдана Игоря Артюшенко с призывом объединить усилия патриотов для борьбы с недобиткам коррупционных рыгов, 5 лет грабивших наш бюджет. Тысячу раз поддерживаем !

Создадим депутатскую комиссию по расследованию преступлений коррупционных чинуш, обанкротившими наши КП. Независимый аудит. Привлечение к уголовной ответсвенности», - написал Гришин на своей странице в Facebook.

 

Звернення народного депутата України Ігоря Артюшенка до новообраного міського голови та депутатів Запорізької міської ради


Однією з основних вимог запорізького Майдану два роки тому стала вимога політичної люстрації місцевої влади як такої, що втратила довіру людей через корупційні скандали, руїну в комунальній сфері та політичну зраду своїх виборців.


Всі ми пам’ятаємо події, які стали однією з причин виходу людей на запорізький Майдан! Всі ми пам’ятаємо, як тодішній запорізький мер називав «смотрящего» Анісімова меценатом і другом, і врешті-решт всі ми пам’ятаємо, як при обшуку в «золотому офісі» того самого «мецената» Анісіма були знайдені пакети з міліонними коштами комунальних підприємств міста, з грошима кожного запоріжця.


І саме запоріжці, не бажаючи більше терпіти нахабне розкрадання і руйнування комунальної сфери міста, вийшли на протест із закликами «Сіна - геть!».


В результаті чергових місцевих виборів відбулась політична люстрація на місцях - зміна збанкрутілих політичних еліт міста. Запоріжці своїми голосами визначили, хто гідний бути їх представниками в органі місцевого самоврядування.


Радує той факт, що вісімдесят відсотків нового складу Запорізької міської ради – це нові обличчя, які не обіймали подібних посад в минулому і не заплямували себе.


Також політична люстрація торкнулась вже колишнього мера Запоріжжя Олександра Сіна, який абсолютно не виправдав надії запоріжців, про що засвідчила низька підтримка на нинішніх виборах, яка склала 9,4 % від явки виборців у 45 %. Тобто загальна довіра громади до Олександра Сіна і його команди дорівнює близько 4 відсотків.


Тому нині я покладаю великі надії на гідну роботу оновленої Запорізької міської ради. Для більшості з Вас ця посада є новою і перед Вами стоїть складне завдання відновити Запоріжжя після п’ятирічного грабунку, в результаті якого комунальне господарство опинилось в стані колапсу.


Перед Вами стоїть завдання зробити все можливе, щоб місто ожило, а запоріжці, які довірились Вам, жодного дня не пошкодували про свій вибір.


Сьогодні Ви лише починаєте свій новий шлях, який несе за собою велику відповідальність.


Але щоб розпочати новий етап, треба довести до логічного завершення етап попередній. Треба показати людям реальний стан справ у господарстві міста та добитися справедливого та законного покарання винних. Люди мають знати правду!


Тож, я закликаю Вас створити тимчасову депутатську комісію, до складу якої мають долучитись представники всіх фракцій - для її об'єктивності та прозорості у роботі. Ця комісія має зайнятись моніторингом надходжень та витрат міського бюджету за останні п’ять років.


Правильним було б, щоб першим рішенням цієї комісії стало проведення незалежного фінансового аудиту всіх комунальних підприємств міста. У першу чергу – найскандальніших - КП «Основаніє», КП «Водоканал», Концерну «Міські теплові мережі» та інших.


Всі результати аудиту та напрацювання комісії мають бути опубліковані на сайті Запорізької міської ради і знаходитись у вільному доступі. Кожен запоріжець нарешті має побачити гірку  правду про те, до чого «докерувалась» команда минулого міського голови!


Окрім того, кожен запоріжець має знати прізвища винних у п’ятирічних грабунках.


Тож, результати моніторингу та аудиту мають бути передані у правоохоронні органи, де на основі викладених фактів будуть відкриті відповідні кримінальні справи та розпочате їх розслідування під пильним депутатським контролем.


Адже окрім політичної відповідальності існує ще й кримінальна. І всі винні у розкраданні міського бюджету та доведенні міського господарства до руїни мають бути покарані за Законом.


Тому прошу Вас:


1) Розробити та підтримати при голосуванні проект рішення про створення тимчасової депутатської комісії з питань розслідування корупційних злочинів здійснених представниками міської влади за 2010-2015 роки.


2) Розробити та підтримати проект рішення про організацію незалежного фінансового аудиту на всіх міських комунальних підприємствах за 2010 - 2015 роки.


3) Звернутися до правоохоронних органів із офіційними повідомленнями про скоєнні правопорушення, якщо такі будуть виявлені аудитом. А також передати до правоохоронних органів та судів, із тим аби додати ці матеріали до існуючих кримінальних проваджень проти чиновників комунальних підприємств.


Прошу вас, незалежно від політичних вподобань та партійної належності, проголосувати за цю постанову, аби довести запоріжцям наше спільне бажання притягнути до відповідальності тих, хто грабував місто п’ять років поспіль.

Добавлено: 25-11-2015, 08:28
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх