Запорожские депутаты доверили мэру 5 млн. на экстренные расходы

Депутаты приняли решение «Про надання дозволу підприємствам, що належать
до комунальної власності територіальної громади міста».

Читайте наши новости в Facebook

«Протягом 2015 року до виконавчого комітету Запорізької міської ради надійшли доручення від Ради оборони в Запорізькій області та відповідні звернення обласного благодійного фонду «Фонд сприяння обороні Запорізькій області» щодо виділення фінансової підтримки на:

- щомісячне придбання палива та харчування чергових нарядів на блокпостах, які згідно з рішенням Ради оборони в Запорізькій області закріплені за містом Запоріжжя;
- поховання невпізнаних тіл загиблих бійців у зоні проведення АТО;
- придбання паливно-мастильних матеріалів на потреби військових частин, УДАІГУМВС України в Запорізькій області та інших;
- виготовлення військової форми, придбання речового майна для аварійно-рятувальних підрозділів м.Запоріжжя ГУ ДСНС України в Запорізькій області;
- інші заходи, пов’язані з обороною Запорізької області та соціально-економічного розвитком.

Також надходили звернення від комунальних підприємств, установ, громадських організацій, благодійних фондів міста, тощо з проханням надання фінансової допомоги для придбання матеріалів і обладнання, товарів, послуг, погашення заборгованості за енергоносії та інше.

Фінансування вищезазначених заходів не було передбачено у бюджеті міста на 2015 рік та здійснювалось за рахунок чистого прибутку комунальних підприємств», - говорилось в пояснительной записке.

«Для оперативного вирішення цих чи інших невідкладних питань у 2016 році пропонуємо даним проектом рішення надати дозвіл комунальним підприємствам м.Запоріжжя на підставі рішень виконавчого комітету Запорізької міської ради надавати фінансову допомогу, здійснювати фінансування робіт (послуг) або передавати товарно-матеріальні цінності підприємствам, установам, громадським організаціям, благодійним фондам міста тощо з подальшим звітуванням щодо використання фінансової допомоги на депутатській комісії з питань соціального та економічного розвитку, бюджету і фінансів міської ради. Загальний річний обсяг фінансової допомоги, яка буде надаватися за рахунок коштів підприємств, що належать до комунальної власності територіальної громади міста, планується встановити у розмірі до 5,0 млн.грн
», - говорится в документе.

Соответствующий проект решения вызвал жаркую дискуссию. Депутат Олег Германюк предлагал вообще снять вопрос на доработку. Поскольку в проекте решения, по мнению части депутатов, не хватало конкретики. Также, как отметила депутат Елена Сидельникова, выступившая за снятие, данный вопрос на предыдущей сессии был отправлен на доработку, тем не менее, новый проект не содержит каких-либо изменений, что противоречит регламенту.

Руслан Божко от «Оппоблока» сделал акцент, что рассмотрение данного вопроса показатель доверия к мэру. По его мнению, градоначлаьник должен иметь средства на решение экстренных вопросов жизнедеятельности города между сессиями.

Правки  депутатов Олега Германюка, который предлагал уменьшить сумму до 500 тыс., а также Андрея Согорина, предлагавшего ввести отчеты замов и выделение новых сумм только после отчета по первому миллиону, не были поддержаны. Также они предлагали ограничить сферу выделения только потребностями обороны города, что также не нашло поддержки большинства.

В итоге решение было принято в варианте, опубликованном на сайте мэрии.

Онлайн-репортаж с сессии Запорожского горсовета смотрите здесь.
Добавлено: 30-03-2016, 19:39
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх