Біляївський збагачувальний комбінат: громадські слухання тривають

З 6 грудня у Вільнянському районі тривають громадські слухання. Вони проходять у відповідності до розпорядження за №604 голови Вільнянської РДА від 30 листопада 2017 року, що передбачає проведення громадських слухань щодо Детального плану території, яка має бути виділена під будівництво Біляївського збагачувального комбінату.

На думку експертів, головною перепоною для повноцінного проведення громадських слухань міг стати брак об’єктивної інформації. Перш за все з боку представників Павлівської ОТГ, на землях якої заплановане будівництво кар’єру зі здобування каоліну та фабрики з його збагачення. Також обмежити активність могла пряма вимога закону щодо надання пропозицій щодо Детального плану виключно в письмовому вигляді та з наданням відповідної аргументації.

Однак завдяки конструктивній позиції керівництва ООО «Біляївський збагачувальний комбінат» мешканці Вільнянська, Розділля, Біляївки та Зеленого отримали можливість ознайомитись з Детальним планом та проектом будівництва, а також отримати необхідні роз’яснення та консультації у доволі зручному форматі. Така можливість з’явилася завдяки новому соціальному проекту від БЗК під назвою «Відкритий діалог». Цей проект передбачає попередню презентацію Детального плану та проектів будівництва з наступним обговоренням їх деталей. Кожен представник Павлівської громади, який завітав до відповідних засідань, мав можливість задати будь-яке запитання по суті, отримати пояснення, сформулювати свої пропозиції та одразу передати їх розробникам плану та проекту.

Вчора відбулося вже друге засідання в межах проекту «Відкритий діалог» і за твердженням директора БЗК С.Лукова подібні засідання триватимуть й надалі. «Це наша принципова позиція – громада має знати все», - підкреслив він. Тому у майбутніх планах обговорення під час наступних «відкритих діалогів» усіх важливих питань, що турбують місцевих мешканців: від техногенної та екологічної безпеки, до проектів «соціальної взаємодії» та напрямків співучасті комбінату у вирішенні різноманітних питань розвитку Павлівської громади.

Довідково.

Витяг с Постанови КМУ №555 від 25.05.2017 р. Пункт 9 «Відповідно до частини шостої статті 21 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" (3038-17) пропозиції подаються громадянами у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім'я та по батькові, місця проживання, особистим підписом і повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил».

Витяг зі ст. 21 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності": «Пропозиції громадськості мають бути обґрунтовані в межах відповідних законодавчих та нормативно-правових актів, будівельних норм, державних стандартів і правил та надаватися у строки, визначені для проведення процедури громадських слухань».
Добавлено: 21-12-2017, 13:31
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх