Довести справу реконструкції пам'ятника жертвам Голодомору до кінця - принципове питання для “Національної пам'яті”

Практично з самого моменту початку спорудження і до сьогоднішнього дня в Запоріжжі тривають скандали та інтриги, вирують чутки навколо пам'ятника жертвам Голодомору 1932-33 років. В засобах масової інформації вже висвітлювалася ситуація навколо так званної «реконструкції» цього об'єкту, що фактично не проводилася. Влада продовжувала вдавати, що нічого не відбувається, а громаді міста було «не до цього».

Наприкінці червня ситуація нарешті отримала розвиток. Завдяки створенню нами ініціативи «Національна пам'ять» та проведенню  інформаційної  кампанії щодо привернення уваги громадськості та органів влади до стану пам'ятнику ми отримали результат, реконструкція розпочалася.

Також нами було направлено листа до Запорізького міського голови з проханням прокоментувати стан справ щодо реконструкції пам'ятного знаку. Не зважаючи на порушення термінів, згідно Закону України “Про звернення громадян”, офіційної відповіді  ми на даний момент так і не отримали. Нам цікава позиція міської влади, адже ми володіємо інформацією, що дана реконструкція може розтягнутися більше ніж на півроку. Тобто до  Дня пам'яті жертв голодоморів об'єкт зданий не буде. Ми вважаємо це неприпустимим, таким, що вказує на неналежне виконання міською владою своїх зобов'язань.

Дмитро Харьков, координатор ГІ “Національна пам'ять”: «Ми будемо продовжувати висвітлювати хід реконструкції, організовувати громадський моніторинг ремонтних робіт. Адже широке висвітлення даної проблеми, залучення до її вирішення небайдужих громадян, народних депутатів, громадських лідерів вже дало певний результат і здатне посприяти якнайшвидшому її вирішенню».

Ігор Артюшенко, координатор ГІ “Національна пам'ять”: «Доведення реконструкції до кінця – справа принципу для нас. І ті ідеї, що були нещодавно оприлюднені в місцевих засобах масової інформації, - встановлення пам'ятного знаку борцям за волю України та меморіальної дошки Василю Вишиваному в Запоріжжі, -  для нас є не просто словами; це акти прямої дії».

Прес-служба ГІ “Національна  пам'ять”,  ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСНА ГРОМАДСЬКА МОЛОДІЖНА ОРГАНІЗАЦІЯ «НЕБО», 69095 м. Запоріжжя,вул. Запорізька 9/138.
Добавлено: 8-08-2011, 10:02
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх