Интервью Юлии Мостовой: основные цитаты и тезисы

Об украинских политиках, олигархов, свободу слова и не только.

Головний редактор тижневика "Дзеркало тижня. Україна" Юлія Мостова дала тригодинне інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону. Вона відповіла на низку актуальних питань про Україну та світ – про несподіванки на майбутніх виборах, про плани на нашу країну заходу та найближчих сусідів, про головні біди України, про свободу слова, олігархів та політиків й таке інше. Зібрали цікаві цитати та фрагменти бесіди.

Про "Дзеркало тижня"


Мостова зазначила, що серйозні українські видання, те, що називається quality press, вийшли з "Київського вісника". "Дзеркало тижня" – це територія свободи, яка плавно переросла в інтелектуальний заповідник", - сказала журналістка, додавши, що проблема тільки в тому, що зараз вона абсолютно не впевнена, що потрібно і перше, і друге. Головний редактор тижневика також розповіла про те, що газета ніколи не приносила дивіденди, і гроші на її випуск давали різні люди.

За словами Мостової, свобода слова в Україні сьогодні вторинна, другосортна, а повинна "бути з думкою" і "з нюхом на головні події".

"Тому ось така свобода – вона мені нецікава. Я вам скажу, що відповідь на питання "хто винен?" давно є. І за окремими схемами, і по ситуації повністю. Мені набагато цікавіша відповідь на питання... – ..."що робити?"... – ...і, власне, саме цьому ми й присвячуємо свою газету, свою роботу", - сказала головний редактор "Дзеркала тижня. Україна".

Про українську політику


Політика в Україні "хвора" несистемністю, безвідповідальністю, жадібністю і втратою класу, зазначає журналіст. Мостова підкреслила, що державний "організм" несе більшу відповідальність за те, що відбувається, ніж складові "клітки" - народ.

Про Медведчука

"Це чесний ворог... Чесний політик, який продається один раз. Медведчук абсолютно щиро, з моєї суб'єктивної точки зору, ненавидить все українське. І я думаю, що це родом з сім'ї. Це родом з тих обмежень, які були накладені на його життя походженням батька - його біографії, яка призвела до заслання у радянський час... Я подивилася його інтерв'ю з Павлом Кужеєвим. Але у нього там так багато брехні... Навіщо йому брехати? У нього тут під пальцями партії, канали, ЗМІ, радикалізовані АТОшні організації. Це дуже комплексна людина. У нього комплексний ресурс...", - сказала головний редактор "Дзеркала тижня".

Про Порошенка

Юлія Мостова назвала президента України найбільш нещирим політиком з усіх, кого вона знає за роки своєї журналістської діяльності. "Я написала свого часу, що на його (Порошенка, - ред.) політичному рентгені немає кісток... Що у цієї людини немає принципів. У нього є сміливість... Він може робити кроки, приймати рішення, але зустрічна жадібність це купірує", - зазначила журналіст.

Про Тимошенко

"З Юлею все було непросто: тут дуже багато особистого. І не тільки мого, а в першу чергу її, тому я не хочу і ніколи не буду це обговорювати. Були такі обставини, в яких, мені здається, я за неї відповідала по-людськи. Ось. Ситуативно ми були близькі в опозиції, безумовно...", - сказала Мостова. На питання про те, чи хороша людина Юлія Тимошенко, журналістка відповіла: "Вона – не людина. Вона була людиною. І я любила в ній ці залишки".

Про Януковича

"Янукович – один з кращих вербувальників, яких я зустрічала. У нього теж була своя вулиця, в'язниця... безумовно, і він був великий маніпулятор людьми, якщо обтяжував себе цією справою. Тому я, розуміючи це, завжди уникала особистих, off the records, розмов з Віктором Януковичем. Він не так простий, як його малюють... Янукович – звір. Зі своїми інстинктами, апетитами, відчуттям своєї зграї..." - зазначила Мостова.

Про олігархів

За словами головного редактора "Дзеркала тижня. Україна" в країні зараз залишилося чотири олігархи. Порошенко, Фірташ, Ахметов і Коломойський, хоча останній вже перебрався в Ізраїль і відкрив там офіс, зазначила журналіст.

Про Путіна

Володимира Путіна в першу чергу цікавлять парламентські вибори в Україні, тому що Україна – парламентсько-президентська республіка. Однак Віктор Медведчук буде намагатися впливати і на президентські вибори, такі контакти у нього є, сказала Мостова.

По материалам: ZN,UA
Добавлено: 17-10-2018, 08:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх