Очевидець про вибух газопроводу в "ЛНР", через який РФ качає газ в Європу

"Величезна заграва не могли ніяк загасити". Магістральний газопровід у села Глафірівка в Лутугинському районі був підірваний вранці 15 січня. Без газу залишилися близько 13 тисяч абонентів і кілька соціально важливих об'єктів, в тому числі школи, медичні заклади та котельні.

Окупанти приховують, що сталося.

В Глафірівці в Луганській області вибухнув газопровід, що відноситься до систем газовимірювальної станції (ГВС) "Сохрановка", через яку Росія прокачує транзитний газ до Європи. В результаті НП велика частина району на кілька днів залишилася без газопостачання.

За словами місцевих жителів, аварія сталася близько 03:00. Однак перші повідомлення з'явилися тільки о 09:00, так як окупаційна влада намагалися приховати інформацію про подію, передає "Інформаційний навігатор". "Газу не стало в 3 ранку. О 6 виходив на вулицю, була величезна заграва. В 7 вогонь ще гасили, не могли ніяк загасити", - розповів житель сусіднього села.

Передбачається, що усунення пошкоджень займе близько двох днів. Однак з 16 січня прийде сильне похолодання (до - 20 градусів - ред.), Що може серйозно ускладнити роботу ремонтних бригад.

Зараз окупаційні "влади" заявили про провокації ДРГ СБУ. На картах АТ "Укртрансгаз" зазначено, що ця гілка магістрального газопроводу відноситься до систем газовимірювальної станції (ГВС) "Сохрановка", через яку Росія прокачує транзитний газ до Європи. Однак ПП не позначиться на обсягах поставок палива на Захід, так як підірвана труба була тупиковою і постачала виключно жителів Лутагінского району. 

Нагадаємо, 9 січня в Полтавській області вибух прогримів на газопроводі Уренгой - Помари - Ужгород. Екс-парламентарій Ігор Мосійчук одним з перших повідомив про надзвичайну подію. Пізніше компанія "Лубнигаз" зажадала перевірити політика на причетність до підриву через давній конфлікт з колишнім нардепом.

По матеріалам: Діалог
Добавлено: 16-01-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх