"Вісім кроків", які вжив уряд щодо тарифів на комуналку (ВІДЕО)

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав вісім кроків, які уряд зробив для того, щоб урегулювати тарифи на комунальні послуги в Україні.

Зокрема, Кабмін ухвалить рішення щодо компенсації домогосподарствам, у яких встановлено електроопалення, повною мірою, сказав прем'єр.


"Україна перейшла до відкритих ринків електроенергії і газу. Немає тарифів — є ціна на електроенергію і є ціна на природний газ. Зокрема, для населення ціна на газ формується на ринку. Є низка кроків, які необхідно зробити, щоб цей молодий ринок почав працювати коректно, правильно, зручно для людей, тому що сьогодні ми маємо за замовчуванням місячний продукт, і кожен місяць ціна змінюється. Звичайно, це незручно, це не дає людям прорахувати, це призводить до коливання між ціною влітку, коли було менш ніж 3 тисячі гривень, і зимовою сезонною найвищою ціною, з якою ми стикнулися в січні", — сказав Шмигаль.

За словами прем'єра, уряд вжив заходів щодо обмеження цін і наразі є вісім кроків уряду щодо тарифів: 
  • максимально гранична ціна на газ від 1 лютого до кінця опалювального сезону становитиме не вище ніж 6,99 грн за кубометр;
  • тарифи на тепло і гарячу воду змінюватися не будуть до кінця опалювального сезону; 
  • ухвалено рішення про обмеження НКРЕКП тарифу на розподіл газу на рівні на 1,79 грн;
  • уряд спільно з парламентським комітетом ініціює ухвалення законопроєкту про можливість передання газорозподільних мереж органам місцевого самоврядування — це забезпечить справедливе формування ціни на розподіл газу;
  • штрафи чи пеня за невчасно сплачені газ та теплопостачання за січень застосовуватися не будуть; 
  • очікуються результати розслідування Антимонопольного комітету щодо встановлення прозорих і чесних правил на ринку газу;
  • Кабмін ухвалить рішення щодо компенсації домогосподарствам, у яких встановлено електроопалення повною мірою;
  • основним продуктом газорозподільчих компаній стане річний продукт за замовчуванням, тобто ціна на газ встановлюватиметься один раз на рік, як це відбувається у більшості країн Європи.
Нагадаємо, народний депутат, голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко зазначив, що є ініціатива, за якою людям можуть у січні зменшити платіжки за газ та теплопостачання.

Відео Біля Офісу Президента збирається протест проти підвищення цін на газ та електроенергію 

"Тарифи на тепло і гарячу воду не будуть підвищуватися до кінця опалювального сезону. Нам вдалося досягти певного консенсусу з владою на місцях. Ми підготували меморандум, найближчим часом відбудеться його підписання. Але факт залишається фактом - тарифи на тепло і гарячу воду до кінця опалювального сезону підвищуватися не будуть", - зазначив прем'єр.

Раніше повідомлялося, що Кабмін встановив граничну ціну на газ для населення.

За матеріалами: ТСН, ZIK

Добавлено: 26-01-2021, 10:22
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх