Уряд та Світовий банк уклали угоду на $350 млн: на що спрямують гроші

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль відзвітував про підписання договору зі Світовим банком

Уряд України разом із Світовим банком уклали угоду на суму 350 мільйонів доларів, кошти спрямують, зокрема, на підтримку в умовах пандемії. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав у Telegram.

«Уряд та Світовий банк уклали угоду на суму 350 млн доларів. Кошти будуть спрямовані на розвиток економіки в період пандемії, соціальну підтримку вразливих верств населення й на посилення державних інституцій», – повідомив очільник уряду.

Він додав, що завдяки цій угоді уряд зможе реалізувати системні проєкти для розвитку ринку землі, продовжити реформу газового сектору, а також зміцнити кредитний ринок, пише Главком

Раніше повідомлялося, що Україна отримає від Світового банку $90 мільйонів на вакцинацію.

Світовий банк вже виділяв Україні $57 мільйонів на боротьбу із коронавірусом: у квітні 2020 року $35 мільйонів, а потім ще $22 мільйони (на ці кошти, зокрема, закупили обладнання лабораторіям для розширення тестування).

Також у червні Світовий банк схвалив $200 млн кредиту на модернізацію українських вишів.

Нагадаємо, Кабмін затвердив Прогноз економічного і соціального розвитку України на 2022-2024 роки та Бюджетну декларацію на 2022-2024 роки, у яких, зокрема, йдеться про зменшення держборгу до 50% ВВП та скорочення дефіциту бюджету вдвічі. 
Добавлено: 25-06-2021, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх