Смерть 11-річного хлопчика в Техасі: сім'я подала позов на $100 млн (ВІДЕО)

За день до своєї смерті він вперше в житті погрався в снігу.

У США внаслідок небувалої негоди загинули понад 70 людей, а Техас оголосили зоною стихійного лиха

аномальними морозами штаті Техас помер 11-річний хлопчик. Його сім'я вважає причиною смерті переохолодження, у зв'язку із чим звернулася до суду із позовом на 100 мільйонів доларів.

Про це повідомляє ABC News.

11-річний Крістіан Пінеда помер у вівторок, 16 лютого, в трейлері в передмісті Х'юстона. Вночі він заснув на ліжку під кількома ковдрами разом зі своїм трирічним братом. Наступного дня мати хлопчиків Марія Пінеда знайшла Крістіана в непритомному стані, вона викликала швидку, до приїзду якої намагалася зробити дитині штучне дихання. Втім, врятувати сина їй не вдалося. 

Сім'я шестикласника емігрувала до США два роки тому. Марія Пінеда стверджує, що хлопчик був здоровим, і за день до своєї смерті вперше в житті погрався в снігу. Жінка переконана, що син помер від переохолодження, оскільки напередодні їхнє помешкання, як і мільйони інших, відключили від електрики і тепла. 

У зв'язку із цим Марія Пінеда подала позов до окружного суду Джефферсона, звинувативши Раду з надійності електропостачання Техасу (ERCOT) та компанію Entergy в грубій недбалості.

"Не дивлячись на те, що ERCOT і Entergy знали про жахливий прогноз погоди принаймні за тиждень, і знали, що система не була підготовлена ​​більш десяти років, вони не змогли зробити жодних попереджувальних дій, які могли б запобігти кризі, і були повністю не готові впоратися з кризою", - йдеться в позові.

Жінка стверджує, що ERCOT "ввела клієнтів в оману", запевнивши їх, що відключення електроенергії буде тимчасовим.

"Відключення електроенергії тривало кілька днів. Нездатність належним чином поінформувати позивачів про тривалість відключень електроенергії завадила їм належним чином підготуватися до відсутності електроенергії або покинути територію. Точна інформація могла врятувати молоде життя Крістіана Пінеди", - наголошується в позові.

У відповідь в Entergy, яка поставляє електроенергію споживачам в Техасі, Арканзасі, Луїзіані та Міссісіпі, заявили, що "глибоко засмучені загибеллю людей". "Ми не можемо давати коментарі через незавершений судовий процес", - додали представники компанії.

Тим часом в ERCOT заявили, що 15 лютого були ініційовані екстрені відключення електроенергії після того, як сніжна буря накрила більшу частину Техасу, а температура впала нижче нуля.

В Раді заявили, що вдалися до рішучих заходів, щоб уникнути катастрофічного відключення електроенергії в масштабах штату: "Оскільки в минулий понеділок вранці близько 46% приватних генераторів відключилися від мережі, ми впевнені, що наші мережеві оператори зробили правильний вибір".

Тим часом у поліцейському управлінні Конро повідомили, що офіційну причину смерті Крістіана нині встановлюють судмедексперти. 

Нагадаємо, що внаслідок аномалних морозів в Техасі понад чотири мільйони споживачів залишилися без тепла, електрики та питної води. В країні також зафіксували понад 70 летальних випадків, пов'язаних з негодою. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

За матеріалами: ТСН

Добавлено: 22-02-2021, 09:03
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх