Російські окупанти змінили тактику біля Попасної: прицільний вогонь (ВІДЕО)

Окупанти використовують зброю від снайперських гвинтівок до гранатометів

Від поодиноких снайперських пострілів до гранатометів. Окупанти змінили тактику на Попаснянському напрямку на Луганщині. Під ворожим вогнем у вихідні там опинилися захисники Катеринівки, Новоолександрівки та Попасної. Якими калібрами цілить супротивник і як реагують українські захисники. Про все це дізнавалася журналістка "5 каналу" Вікторія Ковальова. 


На позиції українських бійців дістаємося машиною Юрія. Його старенький УАЗ – одна з небагатьох авто, яка нині може дістатися передової. Каже, взимку фронтові дороги випробовують нерви не менше, ніж ворожі обстріли.

"Така дорога, така погода. Сніг, слякоть. А потом розтає і так всю дорогу, поки не прийде весна і буде тепло", – розповів військовослужбовець ЗСУ Юрій.

Далі – пішки до спостережних постів. Тут у районі Попасної холодна зима стала спекотною через постійні обстріли. Чим далі – тим активніше окупанти порушують спокій.

Обстріли на цій ділянці фронту не припиняються вже кілька тижнів. На початку лютого – цілили ворожі снайпери, проте віднедавна ворог збільшив калібри.

Хочеш вижити – будь непомітним для ворога, застерігають бійці. Стрілянина може розпочатися щомиті.

"Як в суботу було. Приблизно в 13.00 розпочався обстріл. Обстрілювали тричі з РПГ прилітало. І під вибух третього РПГ спрацювало СПГ", – розповів військовослужбовець Рустам.

У цей час Володимир разом із побратимом був на посту. Вчасно відреагував, тому осколки – не зачепили.

"В неочікуваний момент, коли я дивився в бусоль, начали вони стріляти з СПГ. Одразу в укриття. Малий ще спитав, що це таке. Кажу, ти краще пригнись, бо кажуть "режим тиші", "режим тиші", а вони нічого не дотримуються", – каже Володимир, боєць ЗСУ.

Тактика так званого "перемир'я" окупантів від початку лютого змінилася. Вогонь з їхнього боку вже не провокативний, а прицільний. Заряджені осколками гранати націлені на знищення піхоти.

На меті Об’єднаних сил захист територій, в окупантів – розв’язання бойових дій. Розуміючи це, армійці вогнем відповідають лише на прицільні обстріли, які несуть реальну загрозу. 

Вікторія Ковальова, Олександр Лахтін, Сергій Могилевич, Луганська область,

За матеріалами: "5 канал"
Добавлено: 23-02-2021, 08:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх