Окупанти обстріляли ЗСУ з вогнеметів і гранатометів: пораненого відправили у Дніпро

Протягом минулої доби, 16 травня, збройні формування Російської Федерації 15 разів здійснювали обстріли позицій ЗСУ на Донбасі. Втрат серед українських військових немає. У Дніпро вертольотом евакуювали бійця ЗСУ, пораненого на Донбасі

Він отримав проникаюче поранення ока з ушкодженням кришталика, повідомила радниця голови Дніпропетровської ОДА Тетяна Губа в Facebook.


Губа зазначила, що військовий проходить лікування в реанімації політравми в Дніпропетровській обласній лікарні імені Мечникова.


"Його попереду чекає операція в обласній офтальмологічній лікарні. На жаль, одне око отримало проникаюче поранення з пошкодженням кришталика. І я впевнена, що наші фахівці відновлять сонечку зір. Це питання часу", – написала радниця.


Протягом минулої доби, 16 травня, збройні формування Російської Федерації 15 разів здійснювали обстріли позицій ЗСУ на Донбасі. Втрат серед українських військових немає.

Про це у Facebook повідомляє пресцентр штабу ООС. Біля Новоселівки російські найманці відкривали вогонь із мінометів 82-го калібру, а в передмісті Водяного – противник двічі відкривав вогонь з мінометів цього ж калібру та гранатометів різних систем.

У напрямку Катеринівки окупанти здійснили обстріли позицій українських захисників з реактивних піхотних вогнеметів, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Поблизу населеного пункту Новотошківське ворог чотири рази обстрілював наші позиції з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Двічі з великокаліберних кулеметів, автоматичних станкових та станкових протитанкових гранатометів противник відкривав вогонь неподалік Луганського.

Поблизу Пісків у бік позицій наших захисників російські окупанти здійснили обстріл із ручних протитанкових гранатометів, а біля н.п. Троїцьке – ще й з великокаліберних кулеметів.

У районі Старогнатівки противник двічі вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів, а біля Причепилівки – ще й великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, ручних протитанкових та підствольних гранатометів.

На обстріли противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь. Про всі факти порушень українська сторона СЦКК оперативно повідомила СММ ОБСЄ.

Станом на 7 годину ранку, 17 травня, окупанти вели вогонь неподалік Причепилівки зі станкових протитанкових, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За матеріалами:  OBOZREVATEL
Добавлено: 17-05-2021, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх