День державного гімну під обстрілами: бійціІ ООС привітали мешканців прифронтових територій (ВІДЕО)

Окупанти обстрілювали українські позиції з мінометів та гранатометів

На сході знову гаряче. Станом на вечір – у війська без втрат після чотирьох обстрілів із боку супротивника. Але за минулу добу – армійці зафіксували понад два десятки провокацій.

На Луганщині найгарячішим залишається Попаснянський напрямок. У районі Золотого цілили з гранатометів, а біля Новозванівки працювали міномети окупаційних формувань. Утім не лише постріли було чутно на передовій – у свято Державного Гімну військові виконали його для мешканців окупованих територій. Про те, як це вдалося армійцям – розповість журналіст "5 каналу" Вікторія Ковальова.


Армійці погодилися провезти нас в район Новозванівки. Декілька кілометрів, а їдемо ми впродовж майже години

З початком весни  окупанти почали гатити із забороненої мінськими угодами зброї. 

"Вчора по одній з позицій противник відкрив вогонь з автоматичного гранатомета станкового, РПГ і міномета 82-ого калібру. Прильотів чистих з АГСа було порядка 30-40", – розповів військовослужбовець ЗСУ Дмитро.

Військові  вирахували:  на ворожі  позиції завітали  російські пропагандистські ЗМІ. Саме для них і влаштували провокаційні обстріли, аби українські захисники   відкрили вогонь у відповідь. 

"Але на такі провокації ми не ведемося. Вже давним-давно все зрозуміло", – розповів боєць ЗСУ Дмитро.

Обстріл для  камер тривав  майже дві години,  та виявився марним. Вогню у відповідь окупанти так і не дочекалися. 

Загалом минулої доби  ворог відкривав вогонь - понад 2 десятка разів. Причиною такої активності окупантів вояки вважають визначну для України дату.

"156 років назад, якщо не помиляюсь, вперше пролунав гімн України. Любе українське свято вони починають з обстрілів. З привітання нас", – розповів військовослужбовець ЗСУ Дмитро.

У День Державного Гімну українські захисники мріють, аби окуповані міста і села знову його почули. Тому заграли український славень на найвищій точці Луганщини – териконі однієї з шахт.

"Пройде пару років, і вони зрозуміють, що ті інтереси, які вони захищають, це все політика. І Росія, яка це все почала, вона дуже скоро від них відвернеться", – розповів Дмитро.

За матеріалам: 5.ua

Добавлено: 11-03-2021, 08:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх