Справа активіста Сергія Стерненка: усі подробиці ПРЯМА ТРАНСЛЯЦіЯ

Суд в Одесі призначив екслідеру місцевого "Правого сектору" Сергію Стерненку 7 років ув’язнення з конфіскацією майна за нібито викрадення і катування людини.

Кількість людей постійно збільшується. Кореспондентка "5 каналу" Ірина Саєвич запитала у присутніх, чого вони чекають від сьогоднішнього засідання. 

На підтримку активіста приїхали небайдужі з усієї України. 

"Хочеться підтримати Сергія. Хочеться, щоб наша судова система була більш прозорою, більш адекватною. Якщо для цього потрібні люди на вулиці – потрібно приходити і мітингувати", – каже киянин Володимир. 

"Ми приїхали з Києва і зі Львова. Як тут не приїхати, коли відбувається абсолютно незаконне судове засідання, коли людину судять за самозахист. На його місці міг бути будь-хто з нас. Якщо сьогодні вирок буде Сергію, то це буде вирок нам усім", – розповідає активістка Марія. 

"Ми приїхали підтримати Сергія і продемонструвати, що нам не байдуже, що відбувається. Суспільство пильно слідкує за судочинством. Нам ставили дивні питання, здається, місцеві медіа питали, за чий кошт ви приїхали, хто вам заплатив. Це просто жахливо. Ми приїхали власне для того, щоб намагатися це змінити. Скільки пройшло часу, а ми буксуємо. Справа не в особистості Сергія, хоча я чудово до нього ставлюся, справа в тому, що відбувається власне. Треба щоб суспільство бачило і він відчував, що він не один, що його підтримують друзі і просто небайдужі люди", – каже один з активістів. 

Також під будівлю суду прийшов адвокат Віталій Коломієць. 

"Це маленька боротьба за українську Одесу і за правосуддя в цьому місці. В 2018 чи 2017 році Сергій каже: мене пресували ще з 15-го року, Труханов показував матеріали по цій справі. Ми почитали, подивилися, вибачте, фуфло повне. У п'ятницю замість проголошення 

під судом між активістами і поліцією сталися сутички.

За матеріалами: Цензор.Нет

Добавлено: 23-02-2021, 11:42
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх