Як пройшла акція на підтримку Стерненка під резиденцією Зеленнського (ФОТО+ВІДЕО)

Президента закликали не мовчати і відреагувати на справу

Не мовчати закликали Володимира Зеленського зо дві сотні мітингарів, які приїхали до його резиденції. Вимагали відреагувати на багатотисячні мітинги, які відбувалися напередодні під Офісом Президента. Тодішній протест спалахнув через рішення Одеського суду, який заґратував громадського активіста Сергія Стерненка і його соратника по "Правому сектору" – Руслана Демчука до 7 років позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Їх визнали винними у викраденні людини, зберіганні зброї та розбої. Журналістка "5 каналу" Ірина Саєвич знає більше. 


Один за одним до станції метро Видубичі сходяться учасники акції. Хтось із стягами, хтось із плакатами. Мета ж у всіх одна.

"Ми вимагаємо суспільної справедливості не тільки для Сергія Стерненка, але для всіх політв'язнів. Ми вважаємо, що мовчанка у два тижні від нашого президента це дуже некрасиво. тому ми хочемо добитися хоча б якоїсь реакції та відповіді", – зазначив учасник акції.

Коли натовп більшає, сідають в автівки і вирушають до резиденції Президента. Обабіч дороги їх зустрічають автівки поліції.

Ворота державних дач для активістів під замком, тож учасники акції вкривають їх наліпками з портретами Сергія Стерненка і підозрюваного у  справі вбивства журналіста Павла Шеремета – Андрія Антоненка. І кладуть гвоздики.

"Ці квіти символізують імпічмент. Зараз він дуже впевненими кроками крокує до того, що він підтверджує свою недієздатність – ту про яку написано в конституції. Коли людина недієздатна, то приходить кінець її політичній кар'єрі за рахунок імпічменту", – каже учасник акції Олександр.

Головна вимога протестувальників – бодай якась реакція від гаранта на багатотисячні мітинги, які напередодні відбувалися під Офісом Президента.

"Треба принаймні сказати, що суспільство не довіряє даному вироку, давайте ми забезпечимо належний процесуальний розгляд апеляційної скарги. Цього було б достатньо. Чогось вони бояться виходити і говорити свою позицію, як гаранта конституції. Мені здається, це через нерозуміння що таке гарант конституції", – зазначив адвокат Стерненка Масі Найєм.

Настрій у мітингарів, кажуть, бойовий. Як і в самого Сергія Стерненка – про це він розповів друзям під час останнього судового засідання.

"Сергій відчуває підтримку, Сергій не буде здаватися і ми йому будемо допомагати у цьому", – розповіла подруга Сергія Стерненка Меланія Подоляк.

До мітингарів так ніхто і не вийшов, тож залишають згадку про себе на асфальті. І запалюють фаєри.






Акція під резиденцією ЗеленськогоАкція під резиденцією ЗеленськогоАкція під резиденцією ЗеленськогоАкція під резиденцією ЗеленськогоАкція під резиденцією ЗеленськогоАкція під резиденцією Зеленського

Близько 18:00 мітингарі розійшлися, але пообіцяли зібратися у вівторок знову. Влаштують акцію протесту під час з'їзду суддів, на якому мають обрати нових членів Вищої ради правосуддя та суддю Конституційного суду. 

За матеріалами: "5 канал"
Добавлено: 9-03-2021, 08:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх