Як рядовий “слуга” Негулевський допоміг “Великому будівництву” (ВІДЕО)

“Слуга” Ігор Негулевський активно взявся освоювати президентське “Велике будівництво”, тобто брати участь у ремонті доріг – і відчув смак влади, а особливо смак наших з вами грошей.

Це Ігор Негулевський – нардеп від “Слуги народу”, голова підкомітету з питань автомобільного транспорту. До парламентського життя був директором ТОВ “Софія-граніт” у Миколаївській області, що спеціалізується на різанні декоративного каменю. Після виборів, звісно ж, мусив скласти повноваження директора фірми, але не припинив бути її бенефіціаром.

У власності компанії – жодної автомобільної техніки. Тобто фактично, у юридичному розумінні, ремонтувати, а тим більше будувати дороги вона не здатна. Ну, добували хлопці собі каміння, обробляли його і заробляли на шматок хліба з маслом. Але в один прекрасний момент справи “Софії-граніт” різко пішли в гору. Здогадуєтесь коли?

Звичайно, після парламентських виборів. Освоювати тендери фірма почала дуже обачно і поступово. Перша серйозна закупівля на 1,5 мільйони у вересні 2019-го, далі суми по 100, 200, 500 тисяч. Таким чином за кілька місяців 2019-го фірмочка Негулевського “натендерила” 5,5 мільйонів гривень.

Редакція Watchdogs звернула увагу на успішний бізнес “слуги” Негулевського рівно рік тому. Чи знали ми тоді, що оті 5 із гаком тендерних мільйонів були лише квіточками?

Відчувши смак грошей, наших з вами грошей, вже від початку 2020-го нардеп вирішив себе не стримувати. 2,5 мільйони гривень, 4, 6… І ось в липні апогей депутатських очікувань. Управління інфраструктури Миколаївської ОДА замовляє у “Софії-граніт” робіт на 85 мільйонів гривень. Просто новий рівень, який неодмінно треба ж відзначити. Що робить Негулевський? Пити шампанське? – це банально!

Правильно, вже наступного дня, 24 липня 2020 року, йде купувати собі автівку люкс-класу – BMW M760LI за мільйон чотириста тисяч гривень.

Тим не менше, Негулевський навіть не посоромився попросити у парламенту… ну і звісно отримати (!) відшкодування коштів на оренду житла в столиці – 240 тисяч гривень за 2020 рік. Власних-то, вочевидь, не вистачало.

Сам же Негулевський вправно, маю на увазі у власних цілях, виконував і свою депутатську роботу. Напрацьовував, наприклад, законопроєкт щодо визначення системи ціноутворення в будівництві автомобільних доріг. Згідно з яким ось це ціноутворення пропонують віддати Укравтодору. За складним формулюванням криється конкретний інтерес. Експерти вбачають в цьому законопроєкті корупційні ризики. Якщо документ від Негулевського стане законом, громадськість не зможе контролювати ціни на дорожні будматеріали. А це якраз та лазівка через яку і грабується український бюджет. Якщо простими словами, то я вже не зможу вам ось так розповісти, хто і скільки заробляє на дорожньому будівництві, бо просто не зможу цього знайти цього в публічному просторі. А масштаби такого грабунку, ймовірно, лише збільшаться.

Але повернемось до тендерів. Загалом, за 2020-ий рік фірма нардепа Негулевського на публічних торгах отримала 150 мільйонів гривень.

Та надто перейматись через так званий депутатсько-дорожній бізнес Негулевському поки точно не варто. Правоохоронці не вбачають тут ані конфлікту інтересів, ані порушення закону.

Утім, нещодавно Офіс генерального прокурора розпочав розслідування щодо можливого втручання бізнесмена Іллі Павлюка у діяльність народних депутатів від фракції “Слуга Народу”. І до цієї так званої групи, ймовірно, входить і нардеп Негулевський.

Ми ж сподіваємось на справедливість щодо наших народних обранців і що нарешті президент Зеленський зверне увагу на політсилу, яку саме він привів до парламенту”.

За матеріалами: Прямий

Добавлено: 23-02-2021, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх