В усіх крупних містах Запорізької області мають бути встановлені автовагові комплекси

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Олександр Старух під час наради з питання забезпечення збереження автомобільних доріг у Запорізькій області. У нараді взяли участь представники Національної поліції, Служби безпеки України у Запорізькій області, правоохоронних та контролюючих органів, перевізники, дорожники, голови громад та райдержадміністрацій.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

На сьогодні території області активно проводиться ремонт доріг в рамках проєкту Президента України «Велике будівництво». Разом з тим, головна задача місцевої влади – не лише розбудова, а й збереження оновлених автошляхів. Враховуючи значне підвищення температури, наразі особливо актуально налагодити систему контролю за дотриманням вантажними перевізниками габаритно-вагових параметрів транспорту.

З початку року було перевірено 6240 вантажних автомобілів, складено 252 акти про порушення, винесено 177 постанов із застосуванням штрафних санкцій на суму 2 747 200 грн.

На сьогодні в області використовується лише один ваговий комплекс. Другий ваговий комплекс вийшов з ладу.

Олександр Старух відзначив, що для області одного вагового комплексу недостатньо і про свої шляхи має теж турбуватися місцева влада.

Якщо не зупинити ваговий транспорт, те, що побудовано, перевізники зруйнують. Вагові комплекси мають бути не лише в Запоріжжі, а у Мелітополі та Бердянську, в усіх крупних містах. В цих містах обіцяли придбати вагові комплекси, але на сьогодні обладнання як не було, так і немає. Наше головне завдання – зберегти все те, що збудовано, для людей, - наголосив голова облдержадміністрації Олександр Старух.
Голова облдержадміністрації закликав перевізників  до соціальної відповідальності. Також звернув увагу на необхідності налагодження взаємодії та посилення контролю з боку правоохоронних органів, аби не допустити того, щоб вантажівки руйнували збудовані автошляхи.
Добавлено: 17-07-2021, 10:14
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх