ЄС вимагав іншого: чому прийнятий закон про держслужбу шкідливий для країни (ВІДЕО)

Хоч тушкою, хоч опудалом: навіщо Зеленський все-таки пропхнув Вітренка в Кабмін. Ключовий момент - розширення повноважень в.о міністрів, який вирішує одну з головних проблем Банкової - затвердження Юрія Вітренка як фактично повноцінного керівника Міністерства енергетики. Після двох провальних голосувань по його кандидатурі могло здатися, що на цій затії можна ставити хрест. Але Зеленський проявив принциповість і фактично продавив потрібне йому рішення.

 Як голосувала Рада і чому глава держави так бореться за кандидатуру колишнього топ-менеджера "Нафтогазу" - читайте в матеріалі "Апострофа".

У вівторок, 23 лютого, Верховна Рада прийняла законопроект про про відновлення конкурсів на зайняття посад в держслужбі з поправками, які були внесені президентом Володимиром Зеленським. Це може бути сигналом, що Україна змінила свій напрямок в Європу. Саме Європейський Союз вимагав, щоб закон про державну службу був прозорим.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив нардеп "Батьківщини" Михайло Цимбалюк.

Нагадаємо, згідно з прийнятим документом, виконуючий обов'язки міністра зможе перебувати на посаді фактично необмежений час і без урізання повноважень. Таким чином, в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко, голосування за якого двічі провалив парламент, буде мати такі ж повноваження, як і інші міністри.


Він висловив своє занепокоєння з приводу того, як буде діяти уряд, якими будуть ці в.о., як вони будуть впливати на ситуацію в державі. Не тільки в енергетиці, а й в інших сферах.

"Це дуже поганий сигнал, що Україна змінила свій напрямок в Європу. Саме Європейський Союз вимагав, щоб закон про державну службу був прозорим. Щоб відновили конкурси та припинили ці так звані в.о", - зазначив Цимбалюк.

За матерыалами: Апостроф

Добавлено: 24-02-2021, 10:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх