Один з найбільших інвесторів "Північного потоку-2" припинив фінансування

У середу, 24 лютого, німецька компанія Wintershall Dea припинила фінансування проекту "Північний потік-2". Про це йдеться в звіті на сайті компанії.

Участь групи в проекті "Північний потік-2" обмежується наданням позик поряд з ще чотирма європейськими енергетичними компаніями (Engie, OMV, Shell and Uniper). Платежі компанії в рамках кредиту Nord Stream 2 AG складають 730 мільйонів євро і були завершені до перегляду рекомендацій до статті 232 закону Про протидію противникам Америки через санкції "(CAATSA).

"Подальших виплат не планується", - додали в компанії.

Керівництво компанії побоюється "агресивного підходу до виконавців проекту" з боку США, які посилили санкції проти "Північного потоку-2".

Після добудови "Північний потік-2" разом з "Турецьким потоком" покриє весь обсяг транзиту газу через Україну.

Нагадаємо, що в США говорять про готовність скасувати санкції проти газопроводу "Північний потік-2". При цьому Німеччина повинна гарантувати захист інтересів України. Також повідомлялося, що російське судно відновило роботи з укладання труб газопроводу "Північний потік-2" в Балтійському морі, неподалік від датського острова Борнхольм.

Також ми писали про те, що німецькі екологи зупинили будівництво газопроводу. Так, недержавна організація "Союз охорони природи та біорізноманіття" оскаржила дозвіл на роботи. Аналогічну скаргу подала також ще одна природоохоронна організація.

За матеріалами: Подробиці

Добавлено: 24-02-2021, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх