За яких умов США скасують санкції проти "Північного потоку-2": подробиці

Байден та Меркель вже обговорили це питання.

ЗМІ дізналися, за яких умов США скасують санкції проти 

Якщо Німеччина надасть пропозиції того, як усунути побоювання Білого дому щодо того, якими загрозами може обернутися реалізація "Північного потоку-2", то США готові розпочати діалог щодо скасування санкцій проти цього проекту. Про це пише газета Handelsblatt з посиланням на джерела в американській адміністрації.

"Німецька сторона повинна викласти на стіл переговорів пакетне рішення. В іншому випадку нам не вдасться вирішити проблему в темі Північний потік-2", - заявив співрозмовник газети.

Американська сторона, за даними ЗМІ, зацікавлена, аби реалізація проекту не допустила ескалації газопроводу в разі скорочення транзиту через Україну.

Це питання вже обговорили президент США Джо Байден та канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Нагадаємо, 19 січня США ввели санкції проти трубоукладача, який будує "Північний потік-2", трубоукладача "Фортуна" і його власника "КВТ Рус".

Крім цього, в рамках санкції проти Венесуели обмеження введені також проти російської компанії "Рустанкер". У список потрапили ще дві російські компанії - "Максим Горький" і "Сьєрра". Перше судно зараз є найбільшим танкером, який ходить під російський прапором.

В рамках проекту "Північний потік-2" росіяни планують прокласти по дну Балтійського моря трубопровід для доставки російського газу в Європу. Потужність газопроводу - 55 млрд кубометрів газу в рік, вартість проекту - € 9,5 млрд.

Будівництво газопроводу зупинилося в грудні минулого року через санкції США. Готовність проекту оцінюється в 94%.

За матеріалами:  ZN.UA.
Добавлено: 3-02-2021, 09:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх