В США замерз Ніагарський водоспад

Замерзла Ніагара в останні роки не така вже й рідкість. Водоспад покривався льодом і в 2019, і в 2017 році сьогодні

У провінції Онтаріо встановилися мінусові температури, через це замерз Ніагарський водоспад. 

Користувачі соціальних мереж діляться фотографіями незвичайного видовища, проте насправді потоки води не перетворилися в лід — це ілюзія.


У минулому році на сайті парку "Ніагара Паркс" був пояснювальний матеріал, що коли температура повітря опускається нижче нуля, туман і водяний пил, яку утворюють скидає в річку Ніагару потоки води, дійсно замерзають і утворюють крижану кірку. Вона і створює відчуття, ніби водоспад замерз — проте під льодом вода продовжує падати.


Варто відзначити, що замерзла Ніагара в останні роки не така вже й рідкість. Водоспад покривався льодом і в 2019, і в 2017 році.


Нагадаємо, телескоп Hubble зробив знімок галактики UGCA 193 в сузір'ї Секстант.

Відзначається, що зовні галактика UGCA 193 нагадує грандіозний космічний водоспад: з яскравою і насиченою центральної області випливає потік зірок.

Багато з цих світил відносно малі за віком і мають високу температуру, яка може бути в шість разів вище температури Сонця. Галактика UGCA 193 — спірального типу. Але на цьому зображенні не видно характерною структури таких галактик, через те, що об'єкт відображений збоку.

Додамо, що спіральні галактики — один з основних типів галактик. За оцінками вчених, такі структури складають близько половини всіх галактик у Всесвіті.

Як повідомляло видання "Коментарі", телескоп Хаббл зробив унікальний знімок Петлі Лебедя. Таку назву носить залишок наднової ударної хвилі, яка знаходиться на відстані понад 1400 світлових років від Землі. Фахівці розповідають, що вона з'явилася через величезного вибуху, що стався в космосі ще 10-20 тисяч років тому.

За матервалами:  Comments.ua
Добавлено: 25-02-2021, 10:41
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх