Топлять сніг у відрах, щоб попити: у Кам’янському замерзли труби, люди третю добу без води (ВІДЕО)

Містяни вмикають обігрівачі у підвалах, аби хоч якось прогріти труби.

Жителі міста Кам'янське Дніпропетровської області третю добу у своїх квартирах проживають без води. Все через те, що у морозні дні замерзли труби у підвалах. Місцеві вважають, що це наслідки переведення району на електроопалення. 

Про це повідомляють жителі Кам’янського у соціальних мережах та ЗМІ.


Коли у Кам’янське прийшли справжні зимові морози – від жителів міста у великій кількості почали надходити повідомлення про те, що у підвалах в трубах замерзла вода. Їхні райони (Соцмісто і БАМ) відрізали від централізованого опалення, після чого людям  довелося встановити собі електроопалення.

Мешканці проспекту Конституції, 23 — дві доби без води. Виклик аварійної служби не дав результатів: аварійники поставили хомут і порадили мешканцям самостійно обігрівати трубу, щоб вода в ній не замерзла:

"Опалення централізоване відключили і у нас в підвалі замерзла вода. У нас проблема за проблемою, як снігова куля. Постійні прориви. Вчора була аварійка близько 12:00, поставили хомут і він майже відразу потік. Пристойна така калюжа утворилася. Викликали ще раз і досі нікого не було", — журиться Ірина Іванівна, в квартирі якої постійні перебої з водою.



Пенсіонерка Любов Павлівна, яка проживає в будинку №4 на проспекті Конституції, змушена набирати сніг у відерце і топити його вдома, щоб попити чаю. В її будинку, як і в сусідньому, в трубах замерзла вода:

"Другий день ми без води. Сніг розтоплюємо, з нього варимо їжу і п'ємо. До аварійної служби зверталися, але ніхто не приїхав. Зараз піду в сусідній будинок просити, щоб хоч попити дали", — скаржиться жінка.

Аналогічна ситуація на вулиці Дунайській: тут водопровідна труба проходить у стіні під'їзду і замерзла десь на рівні 6-го поверху. У результаті вартири на 6, 7, 8 і 9 поверхах — відрізані від водопостачання:

"Централізованого опалення немає, підвали холодні. Перші поверхи з водою, а ми без води. Аварійна служба каже: "Ми не приймаємо заявку, тому що ще попередня ваша заявка не виконана". Їм потрібно потрапити в квартири, щоб розтопити стояки. Минулого разу пальником гріли", — розповідає мешканка 9-го поверху Олена.

Місцеві зазначають: аварійна служба рекомендує дочекатися, поки на вулиці стане тепло.

Нагадаємо, що 
  • Водоспад у підземці: на одній зі станцій метро Харкова прорвало трубу водогону
  • на одній зі станцій метро Харкова прорвало трубу водогону. Зазначається, що струмінь холодної води за лічені секунди залив частину платформи. Ошелешені пасажири зафільмували підтоплення на телефон. 
За матеріалами: ТСН
Добавлено: 20-01-2021, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх