Пінчук став головним імпортером російської електроенергії? (ВІДЕО)

Головним імпортером електричної енергії з Білорусі і Росії стала компанія «Дніпросталь-Енерго» олігарха Віктора Пінчука.

Про це повідомив народний депутат, лідер Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«На жаль, головними імпортерами російської електроенергії стали великі промислові компанії, чий фінансовий і лобістський потенціал дозволяє вже два місяці вільно постачати в Україну російський ресурс. Перш за все це найбільший виробник труб - компанія «Інтерпайп» Віктора Пінчука, точніше її структурний підрозділ «Дніпросталь-Енерго», - повідомив Волинець.

Він додав, що компанія Віктора Пінчука першою отримала доступ до міждержавних мереж для імпорту російського струму, ще в січні, зарезервувавши 15 850 МВт годин.

«Як можливо, що українські компанії - гіганти нехтують питаннями енергетичної, екологічної та соціальної безпеки? Невже доцільно заради додаткових баришів, нарочито знижених (щоб тримати на гачку) цін потакати агресору та ставити під загрозу інтереси держави?», - наголосив нардеп.

Також Волинець прокоментував  розширення повноважень Вітренка. Вітренко не достойний бути віце-прем’єром і міністром енергетики. «Домовленості були на всіх рівнях»

«Таке враження, що парламент вже нічого не значить. Є президент, є в нього «слуги», є опозиція, з якою можна просто не рахуватись, є в нього Кабінет міністрів і силовики. І там хтось на Банковій, можливо, не сам президент, буде вирішувати, що робити в країні. Парламентаризму, вважай, що вже немає», - вважає експерт.

Він нагадав, що Вітренко в «Нафтогазі» отримував величезні премії, збагачуючись за рахунок українців і української промисловості.


Нагадаємо, Україна з 2021 року відновила імпорт електроенергії з Росії і Білорусі. З початку року закуплено понад 550 млн кВт годин на суму 850 млн грн. Найбільшим імпортером є «Дніпропецсталь-Енерго» Віктора Пінчука. Імпорт також здійснюють компанії «ДЕ Трейдінг» Максима Єфімова і «ЕРУ Трейдинг» Ярослава Мудрого.

За матеріалами: Znaj.ua
Добавлено: 25-02-2021, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх