В Україні поширюють фальшиві гроші: як розпізнати підробку

В Україні активно поширюють фальшиві гроші. Підроблені купюри можна розпізнати самому. Про те, як це зробити, розповів виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова.

Як правило, якість підроблених банкнот значно гірше, ніж справжніх. Але іноді розпізнати фальшивку буває досить складно.

Правила прості, розповідає Коробкова. Якщо їх дотримуватися, то ймовірність виявити в своєму гаманці несправжню банкноту буде вкрай низькою:
  • Варто з особливою увагою перевіряти купюру номіналом в 500 грн 2006 року випуску. Вони користуються особливим попитом у фальшивомонетників;
  • Не варто розраховуватися великими купюрами в громадському транспорті, кіосках, маленьких магазинах, в яких не встановили на касах спеціальні детектори;
  • Варто ознайомитися на сайті НБУ з описом захисних елементів і зовнішнім виглядом поширених банкнот;
  • Поступово переходити на безготівкові розрахунки. Це не тільки убезпечить від фальшивок, а й дозволить уникнути крадіжки і втрати коштів (якщо ви все свої гроші зберігайте в банку, також акуратно варто звертатися з банківською картою і дотримуватися всіх заходів безпеки).
Якісні підробки дійсно зустрічаються, але рідко. "Улюблена" купюра шахраїв - номіналом 500 грн. Відзначимо, що найрідше підробляють купюри номіналом до 100 грн, так як це невигідно.

Раніше podrobnosti.ua повідомляли про те, як банкнота в 200 гривень претендує на звання кращої в світі.

За матеріалами: Подробиці
Добавлено: 3-03-2021, 08:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх