В РФ заявили, що домовились про виробництво "Спутника V" з компаніями 4 країн ЄС

Російський фонд прямих інвестицій заявив, що після отримання схвалення регулятора ЄС  виробництво вакцини "Спутник V" в Європі можливе в Італії, Іспанії, Франції та Німеччині.

Про це повідомило агентство "Интерфакс", пише "Європейська правда".

"Російський фонд прямих інвестицій з самого початку боротьби з пандемією був налаштований на активну взаємодію з усіма партнерами, в тому числі з Європи, і відкритий до таких переговорів. РФПІ вже досяг угод з компаніями з Італії, Іспанії, Франції та Німеччини для запуску виробництва "Спутник V", - заявили у фонді.

У повідомленні наголошується, що "зараз ведуться переговори ще з цілою низкою виробників, щоб збільшити обсяги виробництва в ЄС".

"Це дозволить почати активні поставки "Спутника V" на єдиний європейський ринок після отримання схвалення Європейського агентства з лікарських засобів (EMA), з яким зараз йде активна взаємодія в рамках розгляду поданої заявки (rolling review)", - заявили в РФПІ.

Також в РФПІ "готові будуть почати поставки в ті країни ЄС, які самостійно зареєструють "Спутник V", наголошується в повідомленні.

4 березня стало відомо, що Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) почало експертизу вакцини "Спутник V", що може призвести до її схвалення для використання у всіх 27 країнах ЄС

14 березня агентство Reuters повідомило, що уряди Європейського Союзу розглядають можливість початку переговорів з розробниками російської вакцини "Спутник V". 

Європейське агентство лікарських засобів (ЕМА) прогнозує, що може схвалити російську вакцину від коронавірусу "Спутник V" не раніше травня.

Росія докладає усіх зусиль для просування "Спутника" за кордоном, підтверджуючи, що це для неї – не медичний, а геополітичний проєкт.

Між тим у Москві знайшли контраргумент та пропонують виготовлення російського препарату на території Італії.

І цю ідею вже обговорюють в уряді.

Днями росіяни зробили крок до того, щоби відкрити доступ для своєї вакцини на європейські ринки. 4 березня німецька філія російської фармацевтичної групи R-PHARM зробила запит до EMA на отримання дозволу для "Спутник V" на застосування на території ЄС. Цей орган має перевірити, чи справді продукт, який пропонує Росія, є вакциною, і чи дійсно його ефективність є доведеною, як це стверджують у Москві.

Зараз у EMA дуже радять державам-членам ЄС не поспішати з дозволом для "Спутника" до його авторизації. 7 березня голова правління EMA Кріста Віртумер-Гохе у телеінтерв'ю порівняла неавторизоване використання "Спутника" до його перевірки з "російською рулеткою".

Однак це ще не визначає результати експертизи EMA. У разі, якщо відповідь агенції буде позитивною, розклад сил суттєво зміниться, а лобісти РФ у Італії автоматично отримають вагомі козирі.

І не лише у питаннях, які стосуються вакцинації.
Добавлено: 16-03-2021, 11:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх