Ви бачили людину, яка помирає від ковіду? Олександр Старух щодо посилення обмежень

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух заявляє про необхідність посилення карантинних обмежень.

Про це він заявив, коментуючи переведення Запорізької області до червоної зони епіднебезпеки. 

- В нас пік зараз йде … Ми йдемо по найгіршому італійському сценарію саме в обласному центрі. Почали  говорити… з киснем. Та з киснем все нормально. «Запоріжсталь» почала кисень [виробляти – прим. Ред.] ліцензію отримала, атомна станція ліцензію отримує на вироблення кисню. Місця додадуться. Питання, чи вистачить лікарів? Я розумію, що люди втомились від цих обмежувальних заходів. Але іншого виходу немає. Як начальник облздраву якось розповідав, коли в нього дискусія була. Він задавав просте питання: чи ви бачили людину, яка помирає від ковіду? Вона в свідомості. В неї немає кисню. Вона задихається…

Тому в Запоріжжі ¾ ліжок заповнено. В деяких лікарнях до 100 %. Треба вводити додаткові жорсткі обмежувальні заходи. Тому що локдауни давали свій результат. На даний момент ми як обласна влада провели комісію  [ТЕБ та НС – прим. Ред.] зранку. Рекомендували всім територіям посили обмежувальні заходи відповідно до Постанови Кабміну і вимагаємо від всіх керівників, і нагадуємо, що після відповідних змін та рішень Уряду персональну відповідальність на територіях несуть керівники громад, - наголосив Олександр Старух.

Нагадаємо, за даними Запорізького обласного лабораторного Центру МОЗ України Олександр Мащак зазначив, що стрімко збільшується кількість нових випадків COVID-19 (кожен 5 із тестів є позитивним), зріс показник госпіталізації хворих на ковід, а також спостерігається зростання показників захворюваності на грип та ГРВІ. 
Добавлено: 8-04-2021, 13:50
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх