Принц Гаррі без дружини Меган прилетів до Великобританії на похорон принца Філіпа

Принц Гаррі повернувся до Великобританії на похорон його діда, принца Філіпа. Про це, посилаючись на свої джерела, повідомив британський таблоїд The Sun.

За даними видання, герцог Сассекський прилетів із Лос-Анджелеса в Лондон 11 квітня, літак приземлився в аеропорту "Хітроу" о 13.15 за місцевим часом (15.15 за Києвом).

Цю інформацію підтверджують джерела журналу Рeople. Гаррі прилетів один. Це його перший приїзд до Великобританії від моменту від'їзду до США, зауважують журналісти.

Дружина принца, герцогиня Сассекська Меган залишилася у США, повідомляють джерела обох ЗМІ.

За даними The Sun, вона хотіла супроводжувати чоловіка в поїздці, але, як відомо, лікар не рекомендував вагітній герцогині подорожувати.

Контекст:
  • Британські ЗМІ, посилаючись на свої джерела, писали, що принц готується повернутися до Великобританії на похорон і що йому необхідно буде пройти п'ятиденний карантин у зв'язку з пандемією коронавірусу.
  • Похорон заплановано на 17 квітня. Захід адаптують до умов пандемії, кількість учасників церемонії обмежать до 30.
  • Чоловік королеви Великобританії Єлизавети II принц Філіп помер уранці 9 квітня у віці 99 років.
  • Із 16 лютого до 16 березня він перебував у госпіталі, його прооперували – зробили операцію на серці. У день виписки чоловік Єлизавети II покинув госпіталь в інвалідному кріслі.
  • Онук принца Філіпа, принц Гаррі разом із дружиною і сином Арчі (2019) з літа 2020 року проживають у США після того, як у січні того ж року вони відмовилися від виконання королівських обов'язків.
  • У лютому 2021 року Єлизавета II позбавила онука і його дружину почесних королівських звань і статусу опікунів британських закладів після того, як пара підтвердила, що не повернеться до виконання обов'язків членів королівської сім'ї.
  • 7 березня в ефірі каналу CBS у розмові з американською журналісткою Опрою Вінфрі герцог і герцогиня Сассекські повідомили, що змусило їх відмовитися від королівських обов'язків. Вони також розповіли, як представники королівського палацу побоювалися, що їхній первісток народиться із "занадто темним" кольором шкіри, оскільки мати герцогині Сассекської є афроамериканкою.
  • Вінфрі 8 березня в ефірі каналу CBS заявила, що принц Гаррі та його дружина Меган, розповідаючи їй про побоювання якогось члена королівської сім'ї щодо можливого "занадто темного" кольору шкіри у їхнього первістка, не мали на увазі королеву Великобританії Єлизавету II чи її чоловіка.
  • 9 березня Букінгемський палац відреагував на заяву принца Гаррі та його дружини Меган, наголосивши, що "вся сім'я засмучена, дізнавшись повною мірою, наскільки складними були останні кілька років для Гаррі та Меган".
  • Старший брат принца Гаррі принц Вільям став першим із королівської сім'ї Великобританії, хто публічно прокоментував його інтерв'ю. 11 березня, відповідаючи на запитання журналістів, він заявив, що їхня сім'я "зовсім не расистська", а також повідомив, що планує поговорити з братом.
  • 16 березня стало відомо, що ця розмова між братами відбулася, але, на думку принца Гаррі, була "непродуктивною".
За матеріалами: Гордон
Добавлено: 12-04-2021, 15:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх