Запорожская Батьківщина потерпит мэра, но требует отставки секретаря (заявление)

Фракция ВО "Батьківщина" в Запорожском городском совете выступила с официальным заявлением (приводится ниже), в котором заявлет о необходимости смены нынешнего секретаря городского совета Романа Тарана, который представляет Партию регионов. Для этого фракция готова смириться с тем, что на некоторое время на должности городского головы останется Александр Син.

У зв’язку з загостренням політичної ситуації у м. Запоріжжя, пов’язаним з небажанням представників Партії регіонів визнавати наслідки перемоги в країні «Революції гідності» і втрачати монопольну владу у м. Запоріжжі, а також появою інсинуацій з приводу встановлення у місті легітимної влади фракція політичної партії ВО «Батьківщина» Запорізької міської ради заявляє наступне:

Депутати фракції підтримували і продовжують підтримувати вимоги Запорізького Майдану щодо «перезавантаження» міської влади, в тому числі три основні пункти: 1. Відставка мера Запоріжжя О.Сіна за антинародну політику та погіршення соціально-економічної ситуації у місті; 2. Відставка секретаря міської ради Р.Тарана за антинародну політику та погіршення соціально-економічної ситуації у місті; 3. Відставка заступників міського голови, причетних до створення і реалізації у місті злочинних корупційних схем. Дані вимоги відкрито відстоювалися депутатами фракції «Батьківщина» протягом всього часу. Ми заявляємо, що і надалі будемо невідступно і послідовно домагатись їх виконання.

Разом з тим, констатуємо, що окремі представники Партії регіонів, якій належить більшість у Запорізькій міській раді, в останні дні зайняла позицію відкритого саботажу з метою запобігання проведенню легітимної сесії Запорізької міської ради для вирішення вищезазначених питань по суті.

Крім того, частина представників Партії регіонів встала на шлях реалізації сценарію інспірування дострокової відставки мера міста О. Сіна з метою передачі всієї повноти влади у Запоріжжі секретарю міської ради, «регіоналу» Р. Тарану. Фракція партії «Батьківщина» категорично заперечує проти реалізації даного сценарію, оскільки він повністю суперечить духу вимог «Майдану» і лише призведе до консервування старої злочинної влади на місцевому рівні.

В цих складних умовах фракція ВО «Батьківщини» вважає необхідним розглядати питання відставки мера Запоріжжя О. Сіна після скликання легітимної сесії Запорізької міської ради і заміни секретаря міської ради на політичну фігуру, запропоновану громадою.

На сесії Запорізької міської ради, що орієнтовно має відбутися 5 березня, представники «Батьківщини» будуть принципово домагатися переобрання секретаря міської ради з метою ліквідації політичної монополії Партії регіонів у м. Запоріжжі, а також заміни найбільш одіозних заступників мера. Надалі ми залишаємо свою принципову позицію щодо відставки мера.

У разі, якщо депутати від Партії регіонів будуть продовжувати діяльність по блокуванню скликання і проведення легітимних сесій міської ради для вирішення важливих питань життєзабезпечення міста та забезпечення миру і спокою в ньому, заявляємо про намір ініціювати перед Верховною радою України питання щодо розпуску Запорізької міської ради згідно п.2 ст. 78 Закону України «Про місцеве самоврядування».

Депутати фракції «Батьківщина»
Запорізької міської ради


Костенко І.Б.
Максимов В.С.
Позднякова-Кірбят’
єва Е.Г.
Острянський В.І.
Яценко О.Г.
Алексєєва К.В.

Добавлено: 27-02-2014, 00:59
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх