Посланник РФ, причастной к похищению инспекторов ОБСЕ, заявил об их освобождении из плена

У Слов'янську представник президента РФ Володимира Путіна Володимир Лукін, який раніше неофіційно прибув  у Донецьк з "місією приватної особи", заявив про звільнення військових інспекторів ОБСЄ  з полону терористів. 


Про це він оголосив під міськрадою Слов'янська 3 травня, повідомив журналіст російських ЗМІ Олександр Коц. 


"Лукін під будівлею міськради Слов'янська повідомляє про звільнення військових інспекторів без будь-яких умов: "Жест доброй воли", - зазначив він.

"Лукін повідомив про звільнення військових інспекторів ОБСЄ без будь-яких умов: "Жест доброй воли". Фото - sashakots
Звільнені військові інспектори ОБСЄ. Фото @itsector

25 квітня сепаратисти Слов'янська взяли в полон інспекційну групу, що працює в Україні згідно з рішенням ОБСЄ за Віденським документом-2011 про заходи зміцнення довіри та безпеки.


До складу групи з восьми осіб увійшли чотири представники ФРН і по одному зі Швеції, Польщі, Данії та Чехії. Пізніше військовий спостерігач ОБСЄ зі Швеції Інгві Томас Йохансон був звільнений.


Самопроголошений мер Слов'янська Вячеслав Пономарьов заявляв, що готовий обміняти полонених на своїх соратників, раніше затриманих владою.


Наразі у полоні сепаратистів загалом перебуває близько 50 осіб, у т.ч. - журналісти, українські військові та активісти.


Як відомо, Служба безпеки України заявила, що отримала докази координації та безпосереднього впливу російської сторони на ситуацію щодо захоплення членів військової версифікаційної місії країн-учасників ОБСЄ.


"Попри заяви російської сторони про те, що відповідальність за захоплення заручників лежить на Україні, запис телефонної розмови між спеціальним представником президента РФ Володимиром Лукіним та ватажком озброєних терористів "Стрєлком" Ігорем Гіркіним (Стрєлковим) свідчить про те, що офіційна російська сторона координує дії бойовиків і має безпосередній вплив на їхні рішення", - йдеться у повідомленні. 


Читайте также: СБУ опубликовала запись разговора Лукина и «Стрелка» из Славянска (ВИДЕО)


По материалам: Украинская правда

Добавлено: 3-05-2014, 11:41
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх