Місія ОБСЄ повідомила подробиці загибелі 5-річної дитини на Донбасі

У звіті від 6 квітня моніторингової місії ОБСЄ йдеться про те, що відбулося спілкування телефоном з бабусею загиблого 5-річного хлопчика в селі Олександрівське.

Джерело: Радіо Свобода, яке цитує звіт моніторингової місії ОБСЄ

Дослівно: "Вона розповіла, що коли вона вийшла надвір, вона побачила онука, який лежав на землі, і помітила фрагменти осколків і сліди пошкоджень на паркані".

Деталі: Жінка повідомила спостерігачам, що на момент вибуху вона перебувала у будинку, потім почула вибух та побачила білий і сірий дим.

ОБСЄ також поспілкувалась із працівниками моргу в Донецьку, куди доправили тіло дитини.

Там повідомили спостерігачам, що хлопчик помер від вибухової травми та множинних осколкових поранень.

Міноборони відкинуло причетність українських військовослужбовців до події, зазначивши відсутність будь-яких доказів. Також у відомстві звернули увагу на те, що населений пункт знаходиться далеко від лінії розмежування і це "ставить під сумнів можливість використання на такій відстані БПЛА".

Згідно з розслідуванням Радіо Свобода, в Олександрівському місцеві жителі не чули звуку летить безпілотного літального апарату і "свисту" снарядів.

Сусіди родини також стверджують, що дідусь загиблого хлопчика приносив додому знайдені боєприпаси і зберігав їх у гаражі. Там, на думку сусідів, хлопчик міг знайти небезпечний предмет.

Передісторія:
  • Підтримувані Росією бойовики на Донбасі придумали черговий фейк, звинувативши українських військових у вбивстві дитини за допомогою безпілотника.
  • Українська сторона Спільного центру з контролю та координації просила Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ перевірити російський фейк про нібито вбиту дитину в селищі Олександрівське на Донеччині.
За матеріалами: КореспонденТ.net
Добавлено: 7-04-2021, 09:41
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх