Заява народного депутата України Ігоря Артюшенка та голови територіальної організації Партії «Солідарність» - Блок Петра Порошенка» Едуарда Гугніна

Стоячи на принциповій позиції щодо європейського майбутнього України, ми усвідомлюємо, наскільки важливим процесом є декомунізація як невід’ємна частина демократичного шляху, яким впевнено рухається наша держава.

Процес декомунізації – це не лише демонтаж пам’ятників очільникам кривавого режиму і перейменування вулиць та інших топонімів. В першу чергу це процес очищення свідомості українців від тоталітарного менталітету та стереотипів, які були нав’язані радянською владою.

Адже наразі так звані «ДНР» та «ЛНР», які є терористичними організаціями, а також Російська Федерація, яка чинить агресію на території України, ідеологічно ґрунтуються на комуністичній, тоталітарній ідеології, ідеалізуючи та прославляючи її.

Саме пам’ятники діячам комуністичного режиму ставали епіцентрами сепаратистських, проросійських мітингів в українських містах, а оманливі стереотипи радянської ідеології ставали ідейним підґрунтям тероризму на Донбасі.

Разом з тим відновлення історичної справедливості – це невід’ємний етап у новітній історії, який пройшли нині процвітаючі європейські держави.

Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», підписаний Президентом України у травні 2015 року, впевнено розпочав даний етап і в нашій державі.

Разом з тим, часто з тривогою спостерігаємо певний саботаж у виконанні даного закону на місцях, адже не всі представники місцевого самоврядування прагнуть змін, натомість «годуючи» популістичними обіцянками своїх виборців.

У зв’язку з цим ми наголошуємо на тому, що сільські, селищні та міські голови мають своїми розпорядженнями виконати норми Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та провести повну декомунізацію до 21 лютого 2016 року.

Разом з тим розуміємо, що до закінчення даного терміну лишаються лічені дні.

Ми активно спостерігаємо за діями виборних голів, на яких покладені повноваження щодо процесу декомунізації і зробимо все можливе для притягнення до карної відповідальності тих, хто саботуватиме виконання закону.

Тож виходячи з нашої активної громадської позиції, у разі невиконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» головами міських, сільських та селищних рад до 21 лютого будемо вимушені повідомити правоохоронні органи про пряме порушення законодавства і вимагатимемо належного покарання винних посадових осіб.
Добавлено: 16-02-2016, 12:34
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх