Шмигаль: Мета України - членство в ЄС і НАТО протягом 5-10 років

Україна прагне отримати членство в Європейському Союзі і НАТО протягом 5-10 років.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив в інтерв'ю литовському виданню LRT, переклад якої опубліковано на Урядовому порталі, повідомляє Цензор.НЕТ.

"Україна прагне вступити в ЄС і НАТО в найближчій перспективі, ми націлені отримати членство в протягом 5-10 років. Важливим питанням європейського майбутнього України є послідовна реалізація реформ, над чим ми продовжуємо працювати і маємо істотні результати. Звичайно, питання про вступ України в ЄС залежить не тільки від нас, але і від 27 інших країн ", - сказав Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що європейські партнери відзначають, що навіть в складних умовах минулого року, незважаючи на конфлікт на Сході і спалах пандемії коронавируса, Україна демонструє прогрес на шляху до реформ.

"Тобто, наш рух до членства України в ЄС не зупиняється. Зараз для нас однією з головних цілей є поступова інтеграція до внутрішнього ринку ЄС", - зазначив Шмигаль.

Він додав, що ЄС вже став головним торговельним партнером України, за п'ять років експорт українських товарів до Євросоюзу виріс на 60% і в цьому році очікується, що він досягне 20 млрд євро.
Добавлено: 8-07-2021, 16:03
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх