США запровадили санкції проти Білорусі

До списку ввійшли КДБ і внутрішні війська.

США запровадили санкції проти Білорусі

У понеділок Сполучені Штати запровадили санкції проти 16 осіб та п'яти суб'єктів господарювання Білорусі, повідомляється на вебсайті міністерства фінансів США.

У чорному списку США опинилися Комітет державної безпеки Республіки Білорусь, внутрішні війська МВС Білорусі, а також Головне управління з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією МВС Білорусі.

Також США ввели санкції проти прессекретаря самопроголошеного президента, командувача внутрішніми військами, голови КДБ Білорусі.

Нагадаємо, що Рада ЄС 21 червня затвердила рішення про заборону в'їзду і замороження активів 78 осіб і восьми компаній, пов'язаних з режимом Александра Лукашенка. Крім того міністри ухвалили політичне рішення про секторальні санкції проти Білорусі.

4 червня Рада ЄС затвердила рішення заборонити білоруським авіаперевізникам польоти у повітряному просторі ЄС та використовувати аеропорти країн Євросоюзу. 

21 червня до рішення Євросоюзу про заборону польотів білоруських авіакомпаній приєдналися ще сім країн-членів ЄС - Північна Македонія, Чорногорія, Сербія, Албанія, Ісландія, Ліхтенштейн і Норвегія.

Як відомо, 23 травня влада Білорусі змусила сісти в Мінську транзитний літак ірландської компанії Ryanair, на борту якого летів колишній головний редактор телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич. Пасажирів літака вивели під приводом перевірки борту на мінування, після чого Протасевич і його дівчина були затримані. Журналіста звинувачують за кількома статтями Кримінального кодексу, за які він може отримати до 15 років ув'язнення.

ПО МАТЕРIАЛАМ: ZN.UA
Добавлено: 22-06-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх