Протасевич заявив про чвари через гроші в опозиції (ВІДЕО)

Опозиціонер, який перебуває під домашнім арештом в Білорусі, зробив заяву про конкуренцію і внутрішню боротьбу серед інших опозиціонерів.

Протасевич дає інтерв'ю ЗМІ

Затриманий у Білорусі колишній головний редактор Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич заявив, що серед опозиції, яка емігрувала за кордон, почалися запеклі чвари за іноземне фінансування і міжнародний вплив. Про це він сказав в інтерв'ю литовській газеті Vakaro zinios.

Він зазначив, що спочатку лідери незгодних намагалися будь-якою ціною відновити вуличні виступи, щоб не допустити зняття західних санкцій проти офіційного Мінська. Курирував цю роботу нібито Франак Вячорка, радник з міжнародних питань екс-кандидата в президенти країни Світлани Тихановської.

"Якщо світ не побачить мітинги, які жорстоко придушуються, санкції будуть зняті", - пояснив Протасевич.

Тепер же, за його словами, серед лідерів протесту не вщухає конкуренція і внутрішня боротьба за особисту вигоду, яка супроводжується "крадіжкою ідей".

Протасевич також заявив, що сьогодні білоруська опозиція бореться не за зміни в країні, а за гроші, тим самим фактично вбиває сама себе.

Додамо, в червні Протасевич виступив на прес-конференції, де заявив, що у нього все добре. Жодного торгу зі слідством у нього не було і співпрацює він добровільно.


Нагадаємо, що Роман Протасевич у себе на батьківщині звинувачується в організації заворушень, організації дій, що грубо порушують порядок, і розпалюванні соціальної ворожнечі.

Дівчина журналіста Софія Сапега, затримана разом з ним, звинувачується в розпалюванні соціальної ворожнечі. Росіянка також проходить підозрюваною у справі про організацію дій, що грубо порушують громадський порядок.

За матеріалами: Корреспондент.net
Добавлено: 22-07-2021, 11:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх