Протасевича та Сапегу перевели під домашній арешт

Білоруського опозиційного журналіста Романа Протасевича перевели під домашній арешт. Його дівчину Софію Сапегу також перевели під домашній арешт. Батько Протасевича вважає, що "Йде політична гра"

Про це повідомили батьки затриманих, передає BBC.

Відомо, що росіянка Софія Сапега зараз живе одна в орендованій квартирі в Мінську, що стало несподіванкою для її батьків.


“Ми знаходимося в шоці”, – сказав вітчим Софії Сергій Дудич.

Чи зняті з Софії звинувачення, Дудич сказати не може, “щоб не нашкодити дочки”, але сім’я сподівається на це.

Зазначено, що Роман Протасевич також був переведений під домашній арешт.

“Мені складно коментувати дії влади, які у них цілі, може, він втягнутий в якусь політичну гру”, – сказав батько затриманого.

Раніше лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська заявила, що Романа Протасевича примусили до свідчень, які він надав в інтерв’ю білоруському телеканалу.

Нагадаємо, в інтерв’ю білоруському державному телеканалу ОНТ заарештований у Мінську опозиційний журналіст і засновник Telegram-каналу Nexta Роман Протасевич заявив, що визнає провину в публікації закликів до протестів після президентських виборів.

За словами батька Протасевича Дмитра, інтерв’ю Романа білоруському державному телебаченню є наслідком тортур та катувань КДБ режиму Олександра Лукашенка.

Пізніше білоруський журналіст, політичний аналітик та радник Світлани Тихановської Франак Вячорка відреагував на інтерв’ю Романа Протасевича.

За матеріалами:  “Прямий” , Телеграф
Добавлено: 25-06-2021, 10:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх