Вчені NASA записали дивні звуки, які виходять від супутника Юпітера (ВІДЕО)

Вулканічний супутник Юпітера Іо випромінює дивні радіохвилі

Учені з американського Національного управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору (NASA) записали звуки, які виходять від супутника Юпітера. Про це повідомляє видання Space.com

Космічний апарат американського відомства NASA Juno "слухає" радіовипромінювання супутника Юпітера Іо. З усіх планет в нашій сонячній системі Юпітер має саме велике і потужне магнітне поле, яке простягається так далеко, що деякі місяця планети обертаються всередині нього. Оскільки Іо знаходиться найближче до планети, за даними НАСА, супутник залучений в "гравітаційне перетягування каната" між Юпітером і двома іншими великими супутниками. Ці протилежні тяжіння викликають масивне внутрішнє тепло, яке призвело до сотень вулканічних вивержень на поверхні супутника. Вулкани випускають в космос одну тонну газів і частинок в секунду, йдеться в заяві NASA.


Фото: NASA / GSFC / Jay Friedlander.

Частина цього матеріалу розщеплюється на електрично заряджені іони та електрони, які потім падають на планету через її магнітне поле. Електрони, захоплені магнітним полем, прискорюються до полюсів Юпітера і по шляху генерують явище, яке називають декаметровими радіохвилями.

Вчені використовували дані космічного апарату Juno, для того, щоб точно визначити, джерело радіовипромінювання. За словами фахівців, радіохвилі приходять з космосу, який можна описати як порожнистий конус, де умови як раз підходять: правильна сила магнітного поля і правильна щільність електронів.


Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що фахівці з американського відомства NASA зафіксували один з найяскравіших об'єктів у глибокому космосі. Він знаходиться відносно близько від нас, на відстані півтори тисячі світлових років.

Вчені розповіли, що всередині цього об'єкта знаходиться більше ніж три тисячі зірок. Знімок, який вони продемонстрували, складається з комбінацій зображень отриманих від космічної обсерваторії NASA Hubble і наземних фотографій заповнюють туманність.

Також портал "Коментарі" вже інформував про те, що вчені з NASA зафіксували та показали полярні сяйва на Юпітері. Повідомляється, що дана планета має найпотужніші в Сонячній системі. Для того, щоб розгадати загадку про походження цього явища на Юпітері фахівці об'єднали дані отримані від космічної станції Juno з даними телескопа ESA XMM-Newton.

За матеріалами:  Comments.ua
Добавлено: 28-07-2021, 09:06
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх