На Марсі помітили блакитні дюни: химерна форма і незвичайний колір

На Марсі були виявлені дюни незвичайного кольору

На Марсі помітили блакитні дюни: химерна форма і незвичайний колір


На поверхні Марса утворилися блакитні дюни.

NASA опублікувало знімок поверхні Червоної планети, на якому можна побачити незвичайного блакитного кольору дюни.

На кадрах відображена частина блакитної поверхні Марса в області кратера Ліот. Як відзначають дослідники, подібні явища часто зустрічаються на поверхні кратерів, проте зазвичай вони сірого кольору. За словами вчених, виявлені дюни володіють таким яскравим кольором завдяки особливому хімічному складу.


Наприклад, незвичайний бірюзовий колір їм надають мінерали, які виходять на поверхню і багаті залізом, такі як олівін і піроксен.


Нагадаємо, раніше Лепрекон з золотом або дощовий вечір? Марсохід NASA показав дивовижну веселку на Червоній планеті. Вчені Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору Сполучених Штатів Америки пояснили фотографію так званої марсіанської веселки.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Вистачить на цілий океан: у NASA розповіли про реальну кількість води на Марсі. За словами вчених, істотна частина води, яка раніше покривала поверхню Марса, буквально "замкнена" в корі планети.

Також писли, що на Червоній планеті вперше помітили вертоліт: НЛО або NASA. Американське космічне агентство вперше запустило на Марс невеликий вертоліт.

За матеріалами: «Знай.иа " 

Добавлено: 21-05-2021, 10:11
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх