Мер Дніпра Борис Філатов летить у космос

Мер Дніпра заявив про свою підготовку до польоту у космос, заради цього він скинув вже 8 кілограм

Міський голова Дніпра Борис Філатов розповів про підготовку до суборбітального польоту в космос, заради якого сів на дієту.

"Я думаю, що в місті, яке є космічною столицею України, напевно немає жодного хлопчика, юнака або чоловіка, який не мріяв би полетіти в космос. Напевно, всі ми, діти, які жили при радянській владі, мріяли бути космонавтами. Так вийшло, що мені майже вдалося реалізувати свою мрію, тому що я познайомився з таким знаменитим бізнесменом Річардом Бренсоном, який організував проект з підготовки суборбітальних польотів.

Якщо Юрій Гагарін та інші космонавти і астронавти літали навколо Землі, то суборбітальний - це ти виходиш в космос і повертаєшся назад без обороту навколо "Земної кулі". Але це, в будь-якому випадку, однозначно, космічний політ ", -  цитує Філатова телеканал «11».

Міський голова нагадав, що заплатив за політ ще в 2011 році.

"У 2011 році я вже заплатив гроші. І 16 липня Річард збирається летіти в річницю запуску Аполлон-11 сам, а після того почнуть літати космічні туристи. Треба себе трохи в порядок привести. Ну, ось 8 кг вже скинув", - похвалився мер Дніпра.

За відкритими даними у 2016 році Борис Філатов вніс в електронну декларацію квиток в космос. Вартість квитка становить близько  250 000 $.

Нагадажмо, у травні 2018 року британський підприємець і засновник компанії Virgin Galactic Річард Бренсон повідомив, що готується здійснити перший туристичний політ у космос. Раніше, в 2014 році, при перших повноцінних випробуваннях суборбітального пілотованого космоплана VSS Unity класу SpaceShipTwo в результаті аварії апарату загинув пілот.
Добавлено: 27-03-2019, 21:52
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх