Байден прямо пов'язав Кремль з війною на Донбасі - Кремль виступив із заявою

26 січня під час телефонних переговорів новообраний президент США Джозеф Байден прямо дорікнув Володимира Путіна війною в Україні.

Відразу після переговорів президента США Джозефа Байдена і Володимира Путіна в Кремлі відзвітували, що сторони обговорили нормалізацію відносин між країнами і "актуальні питання двостороннього і міжнародного порядку денного". Речі про жорсткому тоні глави Білого дому і незгоду Кремля з деякими його позиціями не було.

Однак як тільки в Вашингтоні заявили, що переговори двох лідерів пройшли в напруженій обстановці, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков поспішив визнати, що Джо Байден у телефонній розмові прямо заявив про агресію РФ в Україні. Однак російська сторона не згодна з таким формулюванням. З новою заявою спікер Кремля виступив у ефірі телеканалу "Росія 1", передає Діалог.UA.

"Це позиція США, з якої ми категорично не згодні. Це одне з концептуальних розбіжностей, які на порядку денному наших відносин", - заявив Пєсков. Якщо вірити його словам, Путін не залишить без уваги цю тему і буде доводити Байдену свою позицію. За словами Пєскова, телефонна розмова Путіна і Байдена проходив в діловому і прагматичному дусі.

Прес-секретар Білого дому Джейн Дженніфер Псакі назвала переговори жорсткими, під час яких "президент не стримувався". Пєсков говорив, що не дивлячись на ці складності, президенти готові до діалогу. Варто відзначити, що Байден неодноразово бував в Україні і обізнаний про ситуацію з Кримом і на Донбасі, а також роллю Росії в розпалюванні і підтримці конфлікту.
Добавлено: 1-02-2021, 08:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх