Загроза колапсу через COVID-19 в Україні: Голубовська оцінила ситуацію з коронавірусів

Последнее время заболевание коронавирусом в Украине пошло на спад, однако еще рано говорить об окончании пандемии – заболеваемость может резко вспыхнуть.

До кінця січня в Україні помітно улушчілась ситуація з поширені СOVID-19. У лікарнях скорочується заполяемость, приватні клініки і зовсім практично не завантажені. Все ще заповнені відділення інтенсивної терапії, але в загальному медична система починає трохи розвантажуватися.

Ведучий інфекціоніст МОЗ, доктор медичних наук Ольга Голубовська в Facebook попередила про можливість різкого спалаху коронавируса. В такому випадку медичну систему України може очікувати колапс. "Якщо нас не спіткає якась прикрість, наприклад, у вигляді варіанту P.1 (бразильського), недавній завезення якого в США викликав швидкий колапс систем охорони здоров'я ..." - зазначила інфекціоніст.


За її даними, зараз українські медики фіксують цікаву закономірність - вік важких пацієнтів "помолодшав" - 60-75 років. Поки не ясно, що це може означати. У звичайній ситуації подібні зміни відбуваються перед закінченням епідемії.

Як повідомлялося раніше, після нового року в Україні фіксували зростання захворюваності коронавірусів, проте до закінчення локдауна - 24 січня - Міністерство охорони здоров'я повідомило про "загасання" епідемії. До слова, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко стверджує, що вакцинація від коронавируса може початися вже в лютому 2021 року.

За матеріалами:  "Діалог.UA"
Добавлено: 2-02-2021, 08:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх