У Запоріжжі за тиждень поліцейські винесли більше 30 заборонних приписів

Крім цього, за цей період працівники групи з реагування на факти домашнього насильства до адміністративної відповідальності притягнули 29 домашніх кривдників.

Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Запорізької області.

За період з 25 по 31 січня у Запоріжжі на спецлінію «102» надійшло 270 повідомлень, пов’язаних з домашнім насильством, з яких 99 були відпрацьовані працівниками мобільних груп. 

За результатами проведеної перевірки 29 правопорушників були притягнуті до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Під час відпрацювання викликів співробітниками поліції заповнювалась форма оцінки ризиків, на підставі якої приймалось рішення щодо винесення термінових заборонних приписів. За вказаний період працівниками мобільних груп винесено 34 таких приписів.

27 січня, на лінію «102» звернулася місцева мешканка 1963 року народження з повідомленням, що її син повернувся додому в стані алкогольного сп’яніння та погрожує фізичною розправою. Прибувши на місце події, працівники поліції виявили раніше судимого чоловіка 1983 року народження, який в стані алкогольного сп’яніння вчинив домашнє насильство відносно своєї матері, погрожував їй ножем, а після почав різати собі ліву руку у неї на очах. Відносно порушника працівники поліції застосували заходи фізичного впливу, склали адміністративний протокол та винесли терміновий заборонний припис терміном на 10 діб.

29 січня від жителя Хортицького району Запоріжжя надійшло повідомлення про те, що його співмешканка перебуває у неадекватному стані та створює загрозу дітям. На місце події одразу було скеровано мобільну групу з реагування на факти домашнього насильства. Під час виїзду працівники поліції виявили жінку, 1992 року народження, яка мала явні ознаки психічного розладу та вела себе агресивно в присутності трьох неповнолітніх дітей. Крім того, малеча перебувала в антисанітарних умовах.

Працівники поліції вилучили дітей чотирьох, трьох років та 4-місячне немовля і передали медичним працівникам дитячої лікарні, а їх матір -психіатричній бригаді. 

Після повного медичного обстеження служба у справах дітей районної адміністрації Запорізької міської ради по Хортицькому району буде вирішувати подальшу долю дітей.

Працівники поліції закликають громадян не замовчувати факти домашнього насильства і невідкладно звертатись за допомогою до відповідних органів.

Нагадаємо: У Мелітополі ювенальні поліцейські протягом години розшукали двох зниклих дітей.
Добавлено: 2-02-2021, 09:43
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх