Туреччина посилює флот в Чорному морі, кораблі Росії в Криму під "прицілом" (ВІДЕО)

У Туреччині провели перші бойові випробування і пуски власних ракет Atmaca замість американських Harpoon. Компанія Roketsan скоро витіснить американців з ринку.

Напередодні стало відомо, що в Туреччині провели перші бойові випробування і пуски власних ракет Atmaca замість американських Harpoon. Компанія Roketsan скоро витіснить американців з ринку.


Повідомляється, що протикорабельна ракета Atmaca дальнього радіусу дії пройшла всі перші випробування на "відмінно". Про це повідомляє Діалог.UA. Відзначається, що ракета точно вразила ціль і завдала успішний удар по умовному противнику. Глава оборонної промисловості Ісмаїл Демір і адмірал Аднан Озбай подякували розробників з Atmaca і відзначили, що ракета стане суттєвим посиленням в боротьбі з ворогами Анкари.

Повідомляється, що ракету запустили з військового корабля TCG Kınalıada.


Нагадаємо, її розробку почали в далекому 2009 році з метою замінити Harpoon виробництва США. Тестові пуски відбуваються з 2017 року.

Нагадаємо, в Індії попередили Анкару про небезпечну гру, яку вона затіяла. Делі нагадав, що раніше Туреччина не протистояла Індії в військовому плані і нові ініціативи розцінюють як "небезпечний прецедент".

Раніше зазначалося, що Туреччина планує закуповувати в Україні авіаційні двигуни для власних безпілотників класу Акинджі.

Виробництво українських двигунів може бути локалізовано на території Туреччини.

До цього зазначалося, що 1 лютого в місті на сході Туреччини Карс стартували військові навчання Kış 2021 ( "Зима-2021"), в яких візьмуть участь також ВС Азербайджану.

За матеріалами: "Діалог.UA":
Добавлено: 10-02-2021, 08:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх