Космічний корабель для туристів: до кінця 2021 року планують перші платні екскурсії (ВІДЕО)

Квитки на екскурсію вже забронювали Джастін Бібер та Леонардо Ді Капріо.

22 травня компанія Virgin Galactic успішно здійснила чергове випробування пілотованого шатла VSS Unity, який досяг космосу і повернувся на Землю.

Про це повідомляє пресслужба Virgin Galactic.

"Космічний корабель VSS Unity з двома членами екіпажу і двома пілотами на борту стартував в американському штаті Нью-Мексико. Він успішно від'єднався від літака-носія VMS Eve і досяг космосу на висоті 89,2 км, після чого повернувся на злітно-посадкову смугу", - йдеться у повідомленні.

VSS Unity вдалося розвинути швидкість у 3 Махи (одиниця, яка позначає швидкість звуку, приблизно 330 метрів на секунду) і успішно приземлитися в штаті Нью-Мехіко. Це був шостий успішний політ цього апарата в космос від 2016 року, але перший із трьох, які мають дозволити Virgin Galactic проводити комерційні польоти.

За найоптимістичнішим сценарієм Virgin Galactic зможе провести перший комерційний політ уже наприкінці 2021 року. Охочих понад 600 людей - зокрема американський співак Джастін Бібер та актор Леонардо Ді Капріо, які забронювали квитки за 250 тисяч доларів.


Нагадаємо, компанія, що належить бізнесмену з України, працюватиме зі SpaceX. Модуль Blue Ghost полетить на Місяць на ракеті-носії SpaceX Falcon 9

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 24-05-2021, 11:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх