Нововведення у Дніпрі: заборонне маркування та безкоштовні години паркування

У Дніпрі найближчим часом планують наносити маркування (спеціальну розмітку) у місцях, де заборонено паркуватися.

"Спільно з інспекцією з питань контролю за паркуванням визначили такі місця, з яких найчастіше евакують автомобілі на штрафмайданчик. Наноситимемо спеціальну розмітку, і водії точно знатимуть, що паркуватися тут не дозволено. Таких місць, зокрема у центрі, досить багато", – розповів під час прямої телефонної лінії 10 лютого директор комунального підприємства "Міськавтопарк" Дмитро Омельченко.

Він також анонсував ще низку запланованих змін. Так, здорожчає евакуація: "У нинішній ціні евакуації, яка стартує від 720 грн (залежно від тоннажу авто), керувалися відповідними наказами ще від 2013 року. Така сума вже цілком нерентабельна. Наприклад, у Києві ціна за евакуацію автомобіля, запаркованого з порушеннями, понад 2 000. На сьогодні ще триває калькуляція відповідної суми у нашому місті. До кінця лютого її повідомимо", – додав Дмитро Омельченко.

Окрім того, комунальне підприємство "Міськавтопарк" планує навесні запровадити систему "резидент". Її суть у тому, що дніпряни, які мешкають поруч з платною парковкою, зможуть безкоштовно залишати там авто з 17:00 до 09:00. Наразі підлаштовується під це програмне забезпечення, відпрацьовується алгоритм дій – куди і з якими документами треба буде звернутися тощо.

Зі свого боку начальник інспекції з питань контролю за паркуванням ДМР Володимир Бацун зазначив: "У середньому за день інспекція евакуює 40–50 автомобілів, запаркованих із грубим порушенням правил дорожнього руху. Торік було виписано 154 тис. штрафів на 53 млн грн (які зараховано до міського бюджету)".

За матеріалами: OBOZREVATEL
Добавлено: 11-02-2021, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх