Чому місия ОБСЄ не розслідує порушення тиші на Донбасі (ВІДЕО)

У Радбезі ООН засудили спробу Росії узаконити представників ОРДЛОООН закликала зняти блокаду лінії зіткнення на Донбасі та відкрити контрольні пункти пропуску. Із таким зверненням виступила заступниця генерального секретаря з політичних питань Розмарі ді Карло. Рада Безпеки провела засідання, присвячене річниці Мінських домовленостей.

Участь у ньому також узяли представники спостережної місії ОБСЄ та голова української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук.

За словами заступниці генсека, через закриття лінії розмежування стало важче доставляти гуманітарну допомогу. Представники ОБСЄ натомість звинуватили Росію у блокуванні переговорів щодо єдиного плану з врегулювання на Донбасі. Водночас схвалили розведення військ і так зване перемир'я. А порушення тиші ОБСЄ не розслідує, бо сторони не домовилися про механізм, який би це дозволяв – пояснили у моніторинговій місії.


Члени Радбезу засудили невиконання Москвою Мінських угод та міжнародного права, яке вона порушує 7-й рік поспіль. За словами представника Естонії, понад 90% порушень зафіксовані на непідконтрольній Україні території. Дипломати закликали Росію вивести свої війська з Криму й українського сходу та надати туди вільний доступ міжнародним організаціям.

Як повідомлялось, у США заявили, що ніколи не змиряться з анексією півострова. 

За матеріалами:  5.UA
Добавлено: 12-02-2021, 09:01
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх