Голубовська: коронавірус став смертоноснішим та непередбачуванішим

Україну накрила чергова хвиля коронавірусу, хвороба стала більш непередбачуваною, тривалою і важче піддається лікуванню.

Про це OBOZREVATEL сказала провідна інфекціоністка України Ольга Голубовська, коментуючи зростання захворюваності на COVID-19 за останній тиждень.

"Зараз новий перебіг захворювання, абсолютно інший. Воно дуже сильно змінилося, стало ще більш непередбачуваним та тривалим. Якщо раніше ми говорили хворим – давайте доживемо до 14-16-го дня, потім має ставати легше, то тепер нічого подібного: раптове погіршення може бути і на третьому тижні хвороби", – уточнила лікарка.

За словами Голубовської, збільшилася також кількість раптових смертей і важких хворих у 30-річному віці.

"Іноді готуємо хворих на виписку, а вони за ніч десатурують (падіння ступеню насичення крові киснем. – ред) і доводиться заново все. Стало багато раптових смертей. Вірус важче подається лікуванню, надходять важкі 30-річні пацієнти. Причому дуже важкі. Потрібно протриматися хоча б до кінця року", – підсумувала інфекціоністка.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше Ольга Голубовська уточнювала, що у хворих COVID-19 навіть після одужання можуть виникнути ускладнення у вигляді інфарктів, інсультів і психоневрологічних проявів.

За матеріалами:  OBOZREVATEL
Добавлено: 26-02-2021, 16:31
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх