Французькі науковціІ винайшли маску, яка знищує віруси –як це працює та ціна винаходу (ВІДЕО)

Вчені вважають це проривом у боротьбі з респіраторними недугам

Диво-маску, яка знищує віруси, винайшли французькі науковці. Твердять: їхній засіб на 99,9% захищає від хвороб, які передаються повітряно-крапельним шляхом. Зокрема, і від коронавірусу. Як працює та скільки коштуватиме бактерицидна маска – знає журналістка "5 каналу" Христина Катарина.

На перший погляд, це звичайна медична маска. Утім насправді – прорив у боротьбі з респіраторними недугами. Адже винахід французьких учених не лише захищає від вірусів, але й знищує їх. Засіб індивідуального захисту складається з чотирьох шарів, один з яких має бактерицидні властивості. Він затримує та нейтралізує шкідливі часточки і дієвий навіть проти коронавірусної інфекції.

"Особливість цієї маски в тому, що вона містить бактерицидний шар. Тільки-но вірус потрапляє на нього, коли людина вдихає чи видихає повітря, він відразу знезаражується. Відтак, наша розробка надає додатковий захист, оскільки не лише блокує вірус, як традиційна маска, але й обеззброює його", – розповів професор фармацевтики університету Ліля Нікола Бланшман.

Ідея знезаражувальної маски виникла ще у 2006-му – під час епідемії пташиного грипу. Дослідження показали: диво-засіб захищає від вірусів на 99,9%. Розробка безпечна для здоров'я, бо завдяки багатошаровості організм не контактує із дезінфектором, який міститься всередині. А отже й не викликає ймовірну алергію чи задуху. 


Попри чудо-властивості маска одноразова, тож носити її рекомендують не більше 4-х годин. Та й покладатися лише на супермаску не варто: слід дотримуватися соціальної дистанції та не забувати про гігієну рук, нагадують винахідники. Такі засоби індивідуального захисту стануть у нагоді після скасування карантину, коли учні та студенти повернуться до навчання й відчиняться розважальні заклади.

"Якщо люди й надалі порушуватимуть карантин, то сенсу одягати знезаражувальні маски нема. Якщо ви носите маску 8 годин, а одну годину ні, й поруч із вами інші люди у закритому приміщенні, то ви можете підхопити вірус. Ви можете жити у скафандрі, але все одно заразитеся впродовж тієї години, коли будете без маски", – каже фахівець із масок Майкл Рочой.

Після отримання ліцензії науковці планують виробляти два види новітніх масок: одні – у вигляді звичайних хірургічних. Вони коштуватимуть 44 євроценти, або ж 15 гривень. Інші – у вигляді респіраторів FFP2. Їх можна буде придбати за півтора євро. Це майже 50 із половиною гривень. 

За матеріалами:  "5 канал"
Добавлено: 1-03-2021, 09:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх