У Франції створили маску, яка нищить віруси

Нові маски здатні знезаражувати себе

Свій винахід вчені оцінили в 1,49 євро, або 50,47 гривні, за маску FFP або 0,44 євро, або 14,9 гривні, за хірургічну маску.

Представник французької компанії BioSerenity у вівторок, 16 лютого, представив чотиришарову маску, здатну блокувати і знищувати віруси, в тому числі коронавірус. Про це повідомив телеканал BFM.

Відзначається, що один з шарів захисного засобу має бактерицидні і антивірусними властивостями, які ґрунтуються на принципах фізичної і хімічної блокування з використанням двох молекул - циклодекстрину і четвертинного аміаку.

Крім того, повідомили в компанії, маска здатна знезаражувати себе, тому є менш небезпечною при попаданні в навколишнє середовище.

За даними телеканалу, над новим захисним засобом працювали фахівці з Університетської лікарні Ліля, Національного інституту охорони здоров'я та медичних досліджень і Національного центру наукових досліджень.

Свій винахід вчені оцінили в 1,49 євро, або 50,47 гривні (FFP) або 0,44 євро, або 14,9 гривні (хірургічна маска).

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я Норвегії, посилаючись на американське дослідження, розглядає рекомендацію для жителів країни носити по дві маски одночасно.

Більше масок. Що робити з медичними відходами

За матеріалами:  Корреспондент.net
Добавлено: 17-02-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх