Кого наступними щеплюватимуть після медиків та якою вакциною (ВІДЕО)

Наступним етапом буде вакцинація серед людей похилого віку.

Єдиний шлях перемогти спалах коронавірусу COVID-19 - це вакцинація. Наразі триває щеплення медиків, наступними вакцинують людей похилого віку. 

Про це заступник міністра охорони здоров'я і головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко сказав 11 березняв прямому ефірі ТСН.

"Карантинні обмеження та вакцинація - це єдиний шлях до порятунку від вакцинокерованних інфекцій. Ми сьогодні запустили компанію монопрофілактики. Вже сьогодні ми побачимо зовсім інші цифри щодо охоплення щеплення. Ми, як і обіцяли, розпочали компанію із каскадним методом розширення потужностей. А тому кожної доби буде збільшена кількість щеплень, які проводяться в нас вакциною проти коронавірусу. Це робиться для того, щоб запобігти програмних помилок", - сказав Віктор Ляшко. 

Заступник міністра охорони здоров'я наголосив, що зараз повинні вакцинуватись медики. 

"Теперішнє стрімке зростання хворих на коронавірус є прогнозованим. Головне - це дотримання протиепідемічних норм та бажання вакцинуватись. Сьогодні це повинні зробити медичні працівники, які є амбасадорами та героями. Бо вони з першого дня на передовій. А тому звертаюсь до всіх лікарів, які ще не зробили щеплення - зробити це. Вакцина є, мобільні бригади приїжджають до вас", - пояснив Ляшко. 

Головний санітарний лікар також додав, що у майбутньому планується вакцинація людей, котрим понад 70 років. 

"Наступним етапом буде вакцинація серед людей похилого віку. Згодом буде інформація про початок цього щеплення. Вакцини у нас будуть ті, які дозволені ВООЗ для використання, та зареєстровані в Україні", - наголосив Віктор Ляшко. 

Нагадаємо, Ляшко розповів, до чого готуватися українцям і чи буде новий локдаун.


У  річницю пандемії ТСН працює на Прикарпатті, цей регіон один з чотирьох, які зараз у "червоній" зоні, бо мають критичну ситуацію з кількістю хворих. І з нами на прямому зв'язку з Києва головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. До чого готуватися українцям? Чи буде повний локдаун? І які він бачить шляхи прискорення вакцинації – дивіться далі.  
Добавлено: 12-03-2021, 10:40
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх