В Україні розглядають можливість комбінації різних вакцин від коронавірусу

Національна технічна група експертів з питань імунізації (НТГЕІ) розгляне питання поєднання різних вакцин від коронавірусної хвороби COVID-19

Про це в інтерв'ю "Ліга Life" сказав заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, інформує Depo.ua.

"Національна технічна група експертів з питань імунізації зараз оцінює результати наукових досліджень. Вона вже опрацьовувала це питання і дійшла висновку, що зараз немає достатньо даних із високим рівнем доказовості на користь поєднання різних платформ вакцин. Але таких досліджень стає все більше. НТГЕІ буде знову розглядати це питання 30 червня, враховуючи дані, які постійно оновлюються", – сказав Кузін.

Він також зазначив, що зараз наукові дослідження показують, що деякі комбінації першої та другої дози вакцин приводять до більшої імуногенності, ніж один тип вакцини. Тому ймовірність того, що таке поєднання вакцин різних виробників при проведенні щеплень від COVID-19 буде дозволена, дуже висока.

Водночас Кузін зауважив, що це питання складне з точки зору логістики.

Нагадаємо, 26 березня тодішній заступник міністра охорони здоров'я України та головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко заявляв, що різні типи вакцин проти коронавірусу, вироблені на різних платформах, не є взаємозамінними.

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма препаратами: AstraZeneca (CoviShield) з Індії, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника та вакцина AstraZeneca-SKBio південнокорейського виробництва.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.uaНаціональна технічна група експертів з питань імунізації (НТГЕІ) розгляне питання поєднання різних вакцин від коронавірусної хвороби COVID-19
Добавлено: 29-06-2021, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх